Bu ayrıntı çok önemli - Kayserispor, Galatasaray'a futbol ayarı veriyor

Kayserispor'un, sezonun ilk haftasında elinden kaçırdığı Galatasaray, Kayseri'de kaybettiği 2 puanın ardından son 6 maçta da galip geldi. Geçtiğimiz sezon da 2-1 Kayseri'de mağlup olan Galatasaray, 14 maç yenilmemişti.

Bu ayrıntı çok önemli - Kayserispor, Galatasaray'a futbol ayarı veriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor, Galatasaray ile sezonun ilk haftasında 0-0 berabere kaldı. İki sarı-kırmızılı takımın karşılaşmasında seyirci rekoru kırıldı. Kayserispor, geçtiğimiz sezon Galatasaray’ı 2-1 mağlup etmiş ve adeta sahadan silmişti. Galatasaray da bu ağır yenilginin ardından oynadığı son 14 lig maçında mağlup olmamıştı. İstanbul temsilcisi bu seriyi Konyaspor maçında 2-1 yenilerek bozmuştu. 
Bu sezon da geçen yılı andırıyor. Kayserispor’un geçit vermediği Galatasaray, bu karşılaşma dışında oynadığı 6 maçı da kazandı. Bu sonuçlar sonrasında ‘Kayserispor, Galatasaray’a futbol ayarı veriyor’ yorumunu da beraberinde getirdi. Galatasaray da geçtiğimiz sezon 88 puanla en yakın rakibi Fenerbahçe'ye 8 puan fark atarak, şampiyon olmuştu.

Kayserispor, son yıllarda İstanbul temsilcisine karşı daha iyi sonuçlar alıyor. Her ne kadar da geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında rakibine 6-0 mağlup olmuş olsa da Sarı-Kırmızılılar, Galatasaray ile oynadığı son 18 lig maçında 3 galibiyet aldı. Geride kalan 5 maç berabere biterken, 9 maçı da İstanbul temsilcisi kazandı.
Kayserispor, 22 Eylül 2021 yılında Galatasaray’ı, Kayseri’de 3-0 mağlup etmişti. Bu dönemde Başkanlık görevini Berna Gözbaşı yapıyordu. Kayserispor’un, Kayseri’de 1974’ten bu yana Galatasaray’a karşı şansı tutmuyordu. Gözbaşı döneminde gelen bu galibiyet sonrasında büyük sevinç yaşanmıştı. Başkan Berna Gözbaşı da 30 bin TL olan galibiyet primini 80 bin TL’ye çıkararak, büyük bir jest yapmıştı.