Boykot İşe Yaradı, Fiyatlar Tepetaklak…

Sosyal medyada kırmızı ve beyaz ete yönelik başlatılan boykot sonuç vermeye başladı. Kırmızı et fiyatlarında başlayan düşüşün Kurban Bayramına kadar devam edeceği belirtilirken, tavuk etinde de fiyatlar aşağı yönlü seyretmeye başladı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Boykot İşe Yaradı, Fiyatlar Tepetaklak…

Kırmızı et fiyatlarına Şubat, Mart ve Nisan aylarında art arda gelen zamlar, vatandaşın boykot kartını açması nedeniyle durma noktasına geldi. Bir yandan da Hükümet’in canlı hayvan ithalatına izin vermesi, fiyatların günlük olarak aşağı yönde ilerlemesine yol açtı.

Kırmızı et fiyatları dudak uçuklatacak seviyeye yükselmişti. Et ve kıyma fiyatları görenleri şoka uğratırken, etin satış fiyatı kasaplarda 700 Türk lirasına kadar yükselmişti. Kıymanın kilosu ise 300 lira ile 500 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyordu.

1 haftada 3 kez indirim

Tavuk eti fiyatları da benzer bir biçimde art ara yükselmiş ve kilosu 300 lirayı geçmişti. Bazı üreticilerin keyfi yaptığı bu zamlar vatandaşların büyük tepkisini çekmişti. 
Vatandaşların sosyal medyada organize olarak kırmızı ve beyaz et ürünlerini bir süre almayarak boykot etmesi hem hükümeti hem de üreticileri etkiledi. Hükümet, canlı hayvan ithalatının önüne geçerken, üreticilerde fiyatları aşağı çekmeye başladı.
Kırmızı et fiyatlarında son 1 hafta içerisinde 3 kez indirime gidildi. 60 lirayı bulan indirimin Kurban Bayramına kadar devam edeceği belirtilirken, etin toptan kesim fiyatı bugün itibariyle 300 liraya kadar düştü. 

Tavuk etinde ise fiyatlar 250 liraya kadar geriledi. Benzer bir durum yumurta fiyatlarında da yaşandı. Yumurtanın kolisi 60 liraya kadar geriledi.