Boykot Diye İçmiyorsanız Artık Evde Yapabilirsiniz!

İsrail'in Gazze soykırımı devam ederken, Türkiye'de bazı kesimler İsrail'in ürünlerini boykot ediyor. Starbucks boykot edilen firmaların başında gelirken 'Soğuk Demleme (Cold Brew)' tiryakilerini sevindirecek o tarif kısa sürede yayıldı. Uygun fiyata evde yapabilirsiniz! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Boykot Diye İçmiyorsanız Artık Evde Yapabilirsiniz!

Starbucks, İsrail menşeili bir firma olduğu için Türkiye’nin bazı kesimlerinde boykot ediliyor. Boykot edilmesine rağmen üst üste zam gelmesi de Starbucks’a ilginin azalmasına sebep oldu.

Sosyal medya platformu X’te bir kullanıcı ‘Soğuk demleme (cold brew)’ kahve tarifini yayımladı. Starbucks’ta aldığı bir bardak kahve fiyatına 4 buçuk litre kahve üreten kullanıcı tarifin detaylarını paylaştı.

İşte Tarifin Detayları;

Malzemeler:

4,5 litre su
250 gram filtre kahve
5 litrelik bir cam kap (veya herhangi bir kap)
Tülbent
Kağıt filtre
Hazırlanan ürünler için şişe

Hazırlanışı:

Tülbentin içerisine 250 gram filtre kahveyi ekleyip, dikkatli bir şekilde tülbenti bağlıyoruz (kahveyi iki kat tülbentin içine koyup, kapatalım). Burada nasıl kapattığınız değil, kahvenin dışarı çıkmaması önem arz ediyor. Kahveyi beş litre su alacak kabın içine koyuyoruz. Üzerine 4,5 litre su ekleyip kabın üstünü kapatıyoruz. Buzdolabında 18 saat bekletiyoruz. Buzdolabında dinlenme saati bittikten sonra, kabın içerisinden tülbenti çıkartıyoruz. Demlenen kahveyi kağıt filtreden geçirerek şişelere koyabilirsiniz. Sonuç olarak 4,5 litre kahveniz hazır! Afiyet olsun!

Boykot Diye İçmiyorsanız Artık Evde Yapabilirsiniz!

4,5 litre kahve yaklaşık 100 TL’ye mal olurken, aynı ürün firmada bardağı 100-140 TL arasında satılıyor.

Not: Kullanıcı aslında 18 saat beklenmesine gerek olmadığını ifade ederek, kahvenin yoğunluğu/acılığı için bu saat değişebilir ifadelerinde bulundu.