BOTAŞ açıkladı! Doğalgaza zam - Konutlarda fiyatlar ne kadar oldu?

BOTAŞ duyurdu… Küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan doğalgaz ücreti zamlanarak yüzde 20 artırıldı. Peki konutlarda fiyatlar ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

BOTAŞ açıkladı! Doğalgaza zam - Konutlarda fiyatlar ne kadar oldu?

BOTAŞ’tan yapılan duyuruya göre küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan doğalgaz ücreti zamlanarak yüzde 20 artırıldı. Peki konutlarda fiyatlar ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

1 Ekim itibariyle geçerli olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan doğalgaz ücreti yüzde 20 artırıldı. Konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarında ise değişikliğe gidilmedi. 

BOTAŞ’ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ekimde uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olduğu görüldü.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendiği açıklandı. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Ukrayna’dan sonra en düşük doğalgaz fiyatı!

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, ‘Konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır’ ifadelerine yer verildi.