Bol Soslu Islak Kek Tarifi – Kakaolu Kek tarifi

Lezzetli bir tat arayışındaysanız, Bol Soslu Islak Kek tam da aradığınız tarif! Çay saatlerinize, misafir sofralarınıza ve özel günlerinize lezzet katacak bu kakaolu kek, nefis sosuyla unutulmaz bir deneyim sunuyor. Tarifin detayları haberimizde…

Bol Soslu Islak Kek Tarifi – Kakaolu Kek tarifi

Mutfakların sihirli dünyasında keşfedilmeyi bekleyen bir lezzetle tanışmaya hazır mısınız? Bugün, sofralarınıza ayrı bir renk katacak Bol Soslu Islak Kek Tarifi ile karşınızdayız. Kakaolu kekin sıra dışı lezzetini, üzerindeki yoğun sosla birleştiren bu tarif, çay saatlerinizi bir şölene dönüştürecek. İşte, damakları şenlendirecek bu enfes tarifin incelikleri…

Malzemeler;

3 büyük boy yumurta (küçükse 4 kullanın)
1 su bardağı 170 gr toz şeker
1 su bardağı 200 ml süt
1 su bardağı 200 ml sıvı yağ
1 su bardağı 110 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı kakao

Sosu için;

1,5 su bardağı 300 ml süt
Yarım su bardağı 100 ml sıvı yağ
Yarım su bardağı 80 gr toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
60 gram bitter çikolata

Beyaz çikolatalı ganaj için
50 ml krema
60 gr beyaz çikolata

Keki için yumurta ve şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Kalan malzemeleri sırayla ekleyin ve karıştırın.

Hamur çok katı olmayacak. Hamuru yağladığınız büyük boy borcamınıza (22x30 cm) dökün ve 180 derecede 25 dakika pişirin (kürdan kontrolü yapınız erken pişebilir büyük borcamda piştiği için)

Sosu için çikolata hariç tüm malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırın ve pişirin.

Fırından çıkan sıcak keki önce kesin sonra kürdan ile bol delikler açın.
Hazırladığınız sıcak sosu içinde bir kepçe kalacak kadar bırakın ve kekin üzerinde gezdirin.

Kalan sosa çikolatayı ekleyip eritin ve onu da kekin üzerine dökün.
Kremayı sadece ısıtın kaynatmayın içine beyaz çikolataları ekleyip eritin. Buzdolabında dinlendirin katılaşsın. Bir sıkma torbasına alın ve ucuna ince bir delik açıp kekin üzerine şeritler çekin ve kürdan ile üzerinden geçip şekli verin.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.