Pratik tatlı tarifi – İki malzemeli incir uyutması

Pratik tatlı tarifi olan ve incir uyutması tatlısı az malzemeli oluşuyla dikkat çekiyor. Kış aylarının şifa kaynağı inciri bu tarif ile deneyebilirsiniz. Sağlığa birçok faydası olan incir uyutması tatlısının tarifini haberimizden ulaşabilirsiniz.

Pratik tatlı tarifi – İki malzemeli incir uyutması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pratik bir tarif olan incir uyutmasını evinizce kolayca yapabilirsiniz. Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi incir, sofralarımıza şifa ve lezzet katıyor. Bu lezzeti farklı bir şekilde deneyimlemek isteyenler için incir uyutması tarifi tam size göre. Sadece iki malzemeden oluşan incir uyutmasının tarifinin detayları şöyle;

Malzemeler
1 litre süt
18-19 tane incir 

Yapılışı: İnciri sıcak su ile 5 dakika ıslatıp küp küp doğrayalım. Yoğurt mayalama kıvamında ısıttığımız sütün içine incirleri katıp blenderdan geçirelim. tatlıyı bekletmeden kaselere boşaltalım. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 2 saat dinlendirelim. Buzdolabına kaldırıp 4 saat daha dinlendirip servis edebilirsiniz. Tatlınızı süslemek için toz antep fıstığı, meyve parçaları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

İncir Uyutmasının Faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir. Kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kan yapımına yardımcı olur. Enerji verir.