Boa Morte'nin pozisyonuna Bünyamin Gezer ne dedi? Kayserispor Haberleri

Kayserispor, deplasmanda Samsunspor'a 2-0 mağlup olduğu müsabakada tartışmalı hakem kararları ile gündeme geldi. Boa Morte'nin rakip ceza alanında düşürülmesine verilmeyen penaltı, Kayserispor camiasını isyan ettirdi. Eski hakem Bünyamin Gezer'a ve spor yorumcusu Tarık Üstün'e göre pozisyon penaltı mı? Detaylar Kayseri Haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Boa Morte'nin pozisyonuna Bünyamin Gezer ne dedi? Kayserispor Haberleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor’un deplasmanda Samsunspor’a 2-0 mağlup olduğu maçta yine hakem hataları baş gösterdi. Maçın ardından hakem hatalarıyla ilgili binlerce tepki geldi. 

Boa Morte'nin Düşürülmesi Taraftarı İsyan ettirdi

Kayserispor'un Portekizli futbolcusu Boa Morte'nin rakip ceza alanında düşürülmesine verilmeyen penaltı kararı, sarı-kırmızılı takımın taraftarlarını çileden çıkardı. Taraftarlar, penaltı kararı verilmemesine büyük bir isyan gösterdi. 

Tepkiler art arda geldi

Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç, Kapalı Kale Taraftar Lideri Ahmet Dirgenali ve binlerce taraftar, maçta yaşanan hakem hatalarına karşı tepkilerini dile getirdi. Verilmeyen penaltının ardından Kapalı Kale Taraftar Derneği Başkan Ahmet Dirgenali, ‘Bizim futbolcular ruhsuz Allah’a emanet. Yüzde bir milyon önümüzdeki hafta başından itibaren bu işi çözmemiz gerekiyor. 14 gün kaldı transfer gününün bitmesine. Bugün hakemde es geçilmesin ne oldu bize hakeme düdük astıran şehre?’ diye eleştiride bulundu. 

Eski Hakem Bünyamin Gezer: Penaltıydı, VAR Gerekiyordu

Eski hakemlerden Bünyamin Gezer, Boa Morte'nin düşürülme pozisyonunun net bir penaltı olduğunu belirterek, VAR'ın devreye girmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gezer, yaşanan pozisyonun maçın kaderini etkileyebilecek bir hata olduğunu ifade ederek, ‘Morte’ye yapılan hareket net penaltı. Oyuncu niye vuramıyor. Arkadaki itiyor ve devam ediyor. Hakem arkadaş bunu niye göremiyor. Var buna devreye girecek’ dedi.

Spor Yorumcusu Tarık Üstün: Bariz Gol Şansı Vardı

Spor yorumcusu Tarık Üstün de, Boa Morte'nin düşürülme anının penaltı ve kırmızı kart gerektiren bir pozisyon olduğuna dikkat çekerek, bariz gol şansı bulunduğunu ifade etti.

Kapalı Kale’den de sert tepki geldi

Yaşanan bu hakem hataları üzerine Kapalı Kale Taraftar Derneği, ‘Arkadaşlar üzerinizde terlettiğiniz forma kutsal Kayserispor forması, göğsünüzde taşıdığınız şanlı arma Kayserispor armasıdır’ sizlerden tek isteğimiz bir an önce kendinize çeki düzen verip ilk iç saha maçımızda gerekeni sahada yapmanızdır!’ denilerek önce futbolculara uyarı geldi.

Hakemlerin son haftalarda üst üste hata yapması sonrasında tepkiler yüksek sesle çıktı ve şu ifadeler kullanıldı: 'Son olarak, sahadaki bu ruhsuz oyun kadar bugün bir kez daha görülmüştür ki; hakem lobisi Kayserispor'u gözden çıkarmışçasına müsabakalarına art niyetli bariz hatalar ile müdahale etmeye devam etmektedir. Buradan TFF ve MHK yöneticilerine sesleniyoruz! Şunu bilin ki; Kayserispor camiası büyük lokmadır hepinizin boğazında kalır! Haftalardır aleyhimize yapılan hatalar bardakları taşırmış, TFF ve MHK yöneticileri kontrolünü kaybetmiştir.’ 
Son olarak Kapalı Kale, TFF Başkanına tepki vererek istifasını talep etti.