Bizden Söylemesi... Bir 'Deli' Kayseri'ye Geliyor!

Nikolay Vasilyeviç Gogol'ün kaleminden 'Bir Delinin Hatıra Defteri' oyunu Kayserili sanatseverlerle buluşuyor. Gogol dönemin Rusya'sında tüm dünyada olduğu gibi, toplumsal sınıflar arasındaki statü farkı ve bu sınıfların insanlar üzerinde bıraktığı izleri eleştirel bir dille kaleme alıyor. Oyun ne zaman sahnelenecek? Bilet fiyatları ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Bizden Söylemesi... Bir 'Deli' Kayseri'ye Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nikolay Vasilyeviç Gogol'ün kaleminden "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu Kayserili sanatseverlerle buluşuyor. Gogol dönemin Rusya'sında tüm dünyada olduğu gibi, toplumsal sınıflar arasındaki statü farkı ve bu sınıfların insanlar üzerinde bıraktığı izleri eleştirel bir dille kaleme alıyor.

Bizden Söylemesi... Bir 'Deli' Kayseri'ye Geliyor!

Oyunun ana kahramanı bir 'deli'! İsmi Poprişçin... Poprişçin bakanlıkta çalışan orta sınıf bir memur. Tek suçu ise soylu biri olmaması burjuva sınıfına dahil olmaması. Müdürünün kızı Sofya'ya delicesine tutkun olan Poprişçin, Sofya'nın bir binbaşıyla evlendirileceğini öğrenir.

Tahammülü kalmayan aşık adam bazı gerçeklerle yüzleşir. "Yıldızlar ancak seyredilir.." bu idea onu statüsel durumları sorgulamaya mahkum eder. Poprişçin, giridği bu düşünce harbinde kendi ütopyasına göç eder. O artık İspanya Kralı!

'Bir Delinin Hatıra Defteri' 26 Kasım Pazar günü, saat 20.00'de Kayseri Gültepe Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.

Ana karakterini Oğuz Öztaş canlandıracağı oyunun, uyarlayan ve yöneteni Turgut Ezgütekin. Organizasyon ise Serkan Boyacı'ya ait. Oyunun bilet fiyatı ise 150 TL'den başlıyor.