'Biz bugün Gebze 'de öldürüldük'

Kayseri Barosu üyeleri, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Av. Ersin Arslan'ın haciz işlemleri için gittiği evde saldırıya uğrayarak öldürülmesine, 'Biz bugün Gebze 'de öldürüldük.' sözleriyle tepki gösterdi.

'Biz bugün Gebze 'de öldürüldük'

Kayseri Barosu üyeleri, Adliye önünde bir araya gelerek, avukatlara yapılan saldırıları kınadı. Basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Cavit Dursun, "Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik; Avukat, yargı mekanizmasının sancağıdır. ‘Hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır’ dedik. ‘Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin’ dedik. Dinletemedik, hakarete uğradık, dövüldük, bıçakladık, öldürüldük. Daha ne kadar öleceğiz?” dedi.

"DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ"

Dursun, Av. Ersin Arslan’ın katil zanlısının en ağır cezaya çarptırılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Dursun, "Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız avukat Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağız.” ifadelerini kullandı. 

İHA