Bir ilçenin şansı olabilirdi - Kayseri bu listede de yok!

Konuşan Haritalar araştırması kapsamında il olma potansiyeli olan ilçeler belirlendi. Develi ilçesinin il olabileceği konuşulan Kayseri'nin bu listede yer almaması dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bir ilçenin şansı olabilirdi - Kayseri bu listede de yok!

Coğrafi Bilgi Sistemleri teknolojisiyle hazırlanan ‘Konuşan haritalar’ üzerinden il olma potansiyeli en yüksek 67 ilçe belirlendi. Listede Kayseri’nin yer almaması dikkat çekti. Kayseri’de Develi ilçesinin il olmaya en yakın ilçe olduğu belirtiliyordu.

Bir ilçenin şansı olabilirdi - Kayseri bu listede de yok!

Teknolojik destekle hazırlanan Konuşan Haritalar araştırması kapsamında il olmaya aday 67 ilçe  görselleştirdi. Yapılan son araştırma sonuçlarına göre Kayseri’de il olmaya en yakın aday olan Develi ilçesi daha önce belirlenen 25 ilçe listesinin ardından bu listede de yer almadı. 

Konuyla ilgili yapılan detaylı araştırmanın sonuçları geçtiğimiz günlerde paylaşıldı. Bu kapsamda ‘Konuşan haritalar’ aracılığıyla il olma potansiyeli en yüksek 67 ilçe belirlendi.

Haritada il olma potansiyeli olan ilçeler, nüfus yoğunluğuna göre farklı renklerle gösterildi.

Araştırmada coğrafi konum, ulaşım ağları, ekonomik göstergeler ve insan kaynakları kriterlerini dikkate alındığı düşünülüyor. Potansiyel ilçelerde gelecekte yapılacak yatırımlarla bu ilçelerin il statüsüne kavuşma ihtimalinin yüksek olacağını ifade ediliyor.

İşte il olmaya en yakın 67 ilçe

Erbaa, Silivri, Lüleburgaz, Çerkezköy, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Alanya, Kapaklı, Elbistan, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Viranşehir, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ereğli, İskenderun, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Patnos, Kuşadası, Milas, Bodrum, İnegöl, Fethiye, Serik, Manavgat, Polatlı, , Erdemli, Silifke, Kozan, Akçakale, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Kâhta, Siverek, Silopi, Suruç, Ergani, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Yüksekova, Erciş, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Bafra, Çarşamba.