Bilet Fiyatlarına Büyük Zam! Kayserililer Bu Bayram Evlerinde Kalacak Gibi…

Kurban Bayramı'nın 9 gün olacağının açıklanmasının ardından şehirlerarası otobüs seferlerine olan talebin katlamasıyla birlikte, otobüs bilet fiyatlarına gelen zamlar gündem oldu. Peki, Kayseri'de otobüs fiyatları ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Bilet Fiyatlarına Büyük Zam! Kayserililer Bu Bayram Evlerinde Kalacak Gibi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ve yaz tatilinin başlaması, şehirlerarası yolculuk taleplerinde ciddi bir artışa neden olmasıyla otobüs bilet fiyatlarına gelen zamlar da gündeme geldi. Özellikle tatil planları yapan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle bilet bulmakta zorlanırken, otobüs firmaları ek seferlerle bu talebi karşılamaya çalışıyor.

12 Bin Ek Otobüs…

Bayram öncesi karayolu taşımacılığında büyük bir yoğunluk bekleniyor. Bu yoğunluğu karşılamak amacıyla, Tüm Otobüsçüler Federasyonu, 12 bin ek otobüs seferi biletlerinin satışa sunulduğunu açıkladı. Bayram süresince 8,5 milyon yolcunun taşınması öngörülüyor.

Artan talep, otobüs bileti fiyatlarında da artışa sebep oldu. TOF Başkanı Mustafa Yıldırım ise yaklaşan Kurban Bayramı ve yaz tatili dolayısıyla artan şehirlerarası yolculuk taleplerine yönelik açıklamalarda bulundu. Otobüs firmalarının fiyat belirleme süreçlerine açıklık getiren Yıldırım, firmaların Ulaştırma Bakanlığı'na dört aylık periyotlar halinde fiyatlarını bildirdiklerini belirtti. Bu süreçte, firmaların akaryakıt zamlarını öngörerek hareket ettiklerini ve bu doğrultuda yüksek fiyatla onay aldıklarını söyledi.

Geçtiğimiz sene Ramazan ayında, ise Kayseri-İstanbul arası otobüs bilet fiyatları 550 TL’ye kadar yükselmişti. Kayseri-Mersin otobüs bilet fiyatları ise 300 TL, Kayseri-Ankara otobüs fiyatları ise 350 TL olarak satılıyordu. 

İşte Kayseri şehirlerarası otobüs fiyatları;

Kayseri – Ankara: 250 TL ile 500 TL
Kayseri – Mersin: 400 TL ile 750 TL
Kayseri – Adana: 400 TL ile 600 TL
Kayseri Antalya: 430 TL ile 1000 TL
Kayseri – İstanbul: 500 TL ile 1200 TL