Kayseri'de O Programların Tamamı Kapatıldı!

Bu hafta sonu gerçekleşecek YKS sınavı öncesi tüm adayların dikkat etmesi gereken önemli bir konu bulunuyor. Tüm üniversitelerde geçerli olan karar ile o programların tamamı kapatıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de O Programların Tamamı Kapatıldı!

Geçen yıl, Kayseri’deki tüm üniversitelerde, öğrencileri ve akademisyenleri yakından ilgilendiren radikal bir karara imza atıldı. 2023-2024 akademik yılında uygulanmaya başlanan karara göre, bütün fakülte ve yüksekokullardaki bölümlerde yer alan ikinci öğretim programları sona erdirildi. Bir başka ifadeyle, üniversitelerdeki tüm bölümlerin ikinci öğretim programlarına öğrenci alınmayacak. 

Kayseri'de O Programların Tamamı Kapatıldı!

Üniversiteler deki tüm ikinci öğretim programlarının kapatılmasını öngören karar, geçtiğimiz sene üniversite senatosu tarafından alındı. İkinci öğretim uygulamasının kapatılması ile birlikte Kayseri’de öğrenci sayısında önemli ölçüde azalma yaşanması bekleniyor.

Kayseri'de O Programların Tamamı Kapatıldı!

Üniversite yönetiminin bu kararı alma gerekçesi ise YÖK’ün araştırma üniversitelerine yönelik aldığı tavsiye kararına dayanıyor. YÖK, araştırma üniversitelerinin kapasitelerini geliştirmeyi, öğretim elamanlarına ise daha fazla araştırma ve geliştirme imkânı sağlamayı amaçlıyor. YÖK’ün geçtiğimiz sene, Erciyes Üniversitesi ile birlikte diğer araştırma üniversitelerine de benzer kararı alması için tavsiyede bulunduğu öğrenildi. 

Kayseri'de O Programların Tamamı Kapatıldı!

Kayseri’deki tüm eğitim birimlerinde ikinci öğretim uygulamasının sona ermesi öğretim üyelerinin üzerindeki ders yükünü önemli ölçüde hafiflettiği biliniyor. Böylece akademisyenler bilimsel faaliyetlere daha nitelikli zaman ayırabilecekler. Bu kararla birlikte Erciyes Üniversitesi’nin hem eğitim kalitesinin artacağı hem de bilimsel çalışmalarının daha nitelikli hale geleceği belirtiliyor.