Beyaz bereket sevindirdi

Kayseri'ye, bir gün yağan yağmurun ardından yılın üçüncü karı düştü. Mevsiminde yağmadığı için kuraklık korkusu yaşatan kar, çiftçiye umut oldu.

Beyaz bereket sevindirdi

YILIN ÜÇÜNCÜ KARI

Sonbahardan itibaren beklenen yağışı alamayan Kayseri'ye; 13 Ocak ve 16 Şubat tarihlerinden sonra yılın üçüncü karı düştü. Dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Erciyes Dağı'nda ortalama 1 metreyi bulurken, ilçelerin yüksek kesimlerinde yarım metreye, şehir merkezinde ise 10 santimetreye yaklaştı.

ÇİFTÇİLER MUTLU

Belediye ekipleri, gece saatlerinden itibaren, yol temizleme çalışmalarına başladı. Çiftçiler ise barajların doluluk oranlarının yükselmesi ve ağaçlar çiçeğe durmadan yağan kardan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, "İki gündür yağan yağmur ve karı beyaz bereket olarak kabul ediyoruz. Bu yağış hem meyvecilik yapan hem de ekinleri olan çiftçilerimizi memnun etti." dedi.

ÇOK DOĞRU ZAMANDA YAĞDI

Karın, ürünler için çok uygun bir zamanda yağdığını belirten Güneş, "Bu kar yağışı meyvecilik yapanlar için çiçeklerin açmasını geciktirdi. Hava sıcaklıkları biraz daha yüksek gitseydi ve çiçekler açsaydı soğuk almış olacaktı. Bizim bölgemizde de, Kayseri'de de meyve çiçeğe ne kadar geç durursa o kadar soğuk almaz. O nedenle yağış çok doğru bir zamanda geldi." diye konuştu.

BARAJLARDA DOLULUK ORANI ARTACAK

Kar yağışının barajların da doluluk oranını yükselteceğini söyleyen Güneş, özellikle yüksek kesimlerde, düşen hava sıcaklıklarından dolayı herhangi bir don vurgunu ya da zararın olmadığını da sözlerin ekledi.

Selma Kara