Beştepeler'de ne oluyor? Define iddiaları....

Roma medeniyetinin izlerini taşıyan Beştepeler bölgesinde define arama iddiaları gündemde… Beştepeler Parkı'nın eteklerindeki hareketlilik define arayışı mı, yoksa mezarlık genişletme çalışmaları mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Beştepeler'de ne oluyor? Define iddiaları....

Beştepeler bölgesinde, Roma medeniyetine ait izler taşıyan bir alan olan Beştepeler Parkı eteklerinde uzun süredir devam eden altyapı çalışmaları, vatandaşlar arasında "define mi aranıyor" sorusunu beraberinde getirdi. İş makinelerinin bölgede çalışmalara başlamasıyla birlikte, Gazeteci Osman Çiftci konuya ilişkin bilgileri paylaştı.

Beştepeler Parkı'nın etekleri, Asri Mezarlık olarak bilinmekte olup 80 bin mezarın bulunduğu bu alanda neredeyse yer kalmamış durumda. Şehirdeki diğer mezarlıkların yanı sıra, bu bölge daha fazla rağbet görmekte. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlığı Beştepeler'in atıl kalmış tepelerine doğru genişletme çalışmalarını sürdürüyor. İş makinalarının gerçekleştirdiği çalışmaların, mezarlık altyapısı ve yapımı için olduğu belirtiliyor.

Beştepeler'de ne oluyor? Define iddiaları....

Yapılan genişletme çalışmalarının kapsamında, 12 bin yeni mezar için altyapı düzenlemeleri ve 3 bin yeni mezarın inşa süreci devam ediyor. 

Bölgedeki mezar fiyatlarının yeni zamlarla ortalama 50 bin lira olduğu göz önüne alındığında, 50 bin TL x 15 bin yeni mezarla 750 milyon liralık bir rakama ulaşıldığı görülüyor. Ancak, sosyal medyada çıkan dedikodular ve gönderilen mesajlar define arama iddialarını beraberinde getiriyor.

Beştepeler'de ne oluyor? Define iddiaları....

Çiftci X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya ek ‘Roma medeniyetinin kalıntılarını, SİT alanını tahrip ederek hem de Anıtlar Kurulu’na rağmen falan define aramak sözkonusu bile olamaz, gerekli izinler, onaylar alınmıştır illa ki…’ dedi.

Beştepeler'de ne oluyor? Define iddiaları....