Beklenen 'değişim' gerçekleşti!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) değişim çağrıları yanıt buldu. CHP genel başkan adayları arasında ikiye bölünmüşken 38. Olağan Kurultayı partililerce heyecanla bekleniyordu. Bu kapsamda dün gerçekleşen kurultayda genel başkan Özgür Özel seçildi. Peki Kılıçdaroğlu ne dedi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Beklenen 'değişim' gerçekleşti!

CHP'de partililer genel başkan seçimi için Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikiye ayrılırken beklenen bayrak değişimi 38. Olağan Kurultayı'nda gerçekleşti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçildi. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Özel'i tebrik etti.

CHP 38. Olağan Genel Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla yapılan kurultayda 1366 delege yeni genel başkanını seçti. İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Özgür Özel 812, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Böylece Kılıçdaroğlu’na 276 oyla fark atan Özgür Özel CHP’nin yeni genel başkanı oldu.  

Ülke genelinde merakla beklenen kurultay çok ses getirdi. Özellikle her iki adayın da konuşmalarına başlamadan terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam göndermesi gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları, "Hani değişim" yorumunu yaptı.

Tarihte ilk kez

CHP tarihinde ilk kez bir genel başkan kurultayda kaybetti. Gazeteci Fatih Altaylı sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu'na serzenişte bulunarak, "Keşke seçim ertesi onurunuzla istifa ederek şerefli bir şekilde gitseydiniz. Keşke dün önünüze gelen ikinci şansı kullanıp ilk turun sonunda yarıştan onurunuzla çekilip alkışlanarak gitseydiniz. Keşke hiç değilse giderayak iyi bir örnek olmayı becerebilseydiniz. Keşke çevrenize kimi kifayetsiz muhteris, kimi ahlaksız ve kimi de aptal  bir grup yerine üç beş gerçek vatansever toplamış olsaydınız, keşke Atatürk’ün adını kurultay öncesinde de ansaydınız. Keşke Cumhurbaşkanı olamasanız bile en azından rezil olmasaydınız." dedi.

Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetini bugüne kadar onurla taşıdığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Genel başkanlık görevine seçilen Özgür Özel’i tebrik ederek başarı diledi.