Bayramda taksiciler mesai yapacaklar mı?

Ramazan Bayramı'nda taksi kullanacak olan vatandaşlar taksi şoförlerinin bayram mesaisi yapıp yapmayacaklarını araştırmaya başladılar. Bayramda taksi şoförleri nasıl çalışacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

Bayramda taksiciler mesai yapacaklar mı?

Ramazan Bayramı tatilinde şehir değiştiren binlerce vatandaş, otogar ve tren garı gibi yerlerde yoğunluk oluşturdu. Uzun yolun ardından vatandaşların en sık kullandığı ulaşım araçlarından birisi olan taksiler, bayram bereketi yaşadılar.  Kentteki yoğunluk sebebiyle işlerini kısa sürede halletmek isteyen, yoldan gelip yorgun olan veya ramazan sebebiyle yorgunluk çekip gidecekleri yere bir an önce ulaşmak isteyen vatandaşlar taksileri kullandılar. Bayram boyunca da yakınlarını ziyaret edecek olan vatandaşlar yine taksi kullanmak isteyecekler. Şehir dışından gelen ve yaşanan yoğunlukta toplu taşıma kullanmak istemeyen vatandaşlar taksilerin nasıl çalışacağını araştırmaya başladı. Kayseri’de hizmet veren taksi durağı şoförü, ”Bayramda biz arkadaşlarla vardiya halinde çalışacağız. Durakta 4 kişi çalışıyoruz her birimiz bir gün olarak çalışacağız. Ben ikinci gün mesai yapacağım. Böyle olması hepimiz için daha kolay oluyor. Bizde bayramımızı yaşamak sevdiklerimizle birlikte olmak istiyoruz. Aynı zamanda hizmet vermeye de devam etmek zorundayız. Genelde bayramlar da taksiye şehri bilmeyen tanımayan insanlar ihtiyaç duyuyor. Bizim durağımız bayram boyunca hizmet verecek.
“ESKİ BAYRAMLAR YOK, DAHA FAZLA YOĞUNLUK YAŞIYORDUK’
 Bazen bir misafirliğe gidiyoruz arıyorlar gitmemek hoş olmuyor. Ne olursa olsun ekmek parası. Zaten bayramlarda yoğunluk çok olmuyor. Bayram öncesi epey bir yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinin erken başlamasıyla beraber ailesinin yanına gelen vatandaşlar, orucunda etkisiyle taksiyi tercih ettiler. Eski bayramlarda daha fazla yoğunluk yaşıyorduk bu bayram eskisi kadar bereketli geçmedi ama çok şükür. Bizim durak müşterileri dışında abone müşterilerimiz de oluyor. Telefon müşterisi diyoruz biz buna. Eğer o şekil bir müşteri ararsa isteğimiz dahilinde hizmet verebiliyoruz. Ama ben bayramın ikinci günü ben mesaimi yapacağım. Herkese iyi bayramlar diliyorum” diye konuştu.