Başmısırlı'dan kadın adaylara öncelik çağrısı

DEVA Partisi eski İl Başkanı Begüm Başmısırlı Kayseri'den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Başmısırlı kadınların listede ilk sırada olması gerektiğinin altını çizdi.

Başmısırlı'dan kadın adaylara öncelik çağrısı

DEVA Partisi eski İl Başkanı Begüm Başmısırlı ve Yeşilhisar İlçe Başkanı Mustafa Tepe, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. Burada milletvekili aday adaylığını açıklayan Begüm Başmısırlı tüm siyasi partilerin listelerinde kadınların en üst sırada olması gerektiğini söyledi.

Başmısırlı burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Adaylıktaki en önemli şey benim dönemimde kurmuş olduğum ve hala da devam eden seçilmiş olan ilçe başkanlarım ve ilçe teşkilatlarımın üzerine adaylık konusunu gündeme getirdik. Çünkü onların isteğiydi. Birlikte verdiğimiz emekler doğrultusunda üyelerimizin teveccühleriyle böyle bir yola çıktık. Tabi her zaman takdir genel merkezimizindir. Ben tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hepsini de destekliyorum. Listeler ne olursa olsun. Çünkü biz bu yola birlikte çıktık. Çıkarken de ülke yönetimine talibiz diyerek çıktık. Ben buradan tüm aday adaylarını söylemlerinde dikkatli olmaya davet ediyorum. Çünkü hepimiz olumsuz söylemlerden sıkıldık. Ayrıca kadınlarımızın siyasi partilerin listesinde 1. sırada olmasını istiyorum. Sadece tüzükte varız diye değil de gerçekten liste başında olmayı hak ettiğimiz için istiyorum. Çünkü kadınlar her zaman toparlayıcıdır, birleştiricidir, yapıcıdır. Ve detaylı olmamızdan dolayı daha hassasiyet gösteririz birçok konuda. Bu yüzden ben ilk sırada olmamızı istiyorum. Kadınlar istedikleri her şeyi yapabilirler. Ben ticaretle uğraşıyorum, kadının nasıl ticarette yeri varsa siyasette de yeri vardır. Kadının olduğu toplumda insanların üslupları bile fark ediyor. Ben bunu her zaman dile getiriyorum. Kayseri’nin değişime ihtiyacı var. Ben Kayseri siyasetinin ilk kadın kurucu başkanıyım. Hiçbir siyaset geçmişim olmadığı halde ki ben ilerde kadın belediye başkanlarını da görmek istiyorum. Buradan özellikle destek beklediğimi belirtmek istiyorum” >>Selma Kan