Başkan Taş'tan Diyarbakır annelerine destek

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin eyleminin üzerinden 4 yıl geçti. Eylemleri desteklediklerini dile getiren Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, 'Haklı eylemlerinde annelerin annelerin yanındayız, Annelerin Teröre eleman yapacak bir tek evladı bile yoktur' dedi.

Başkan Taş'tan Diyarbakır annelerine destek

Başkan Taş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “40 yıla yakın bir zamandır pkk silahlı terör örgütü ülkemizin ve insanımızın başına bela olarak canımızı acıtmaya, analar ağlatmaya devam ediyor. Evlatları pkk tarafından kandırılarak dağa kaçırılan, kaybettikleri evlatlarına kavuşmak için, çocuklarını dağa götüren ailelerin HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi (silahsız saldırısız) 1.000 günü geride bıraktı. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak; defalarca Kayseri meydanında oturma eylemi yaparak destek verdiğimiz, defalarca da Diyarbakır'a ziyaret ederek destek verdiğimiz, Diyarbakır annelerinin eyleminin 1000. ci gününde Selam ve Saygıyla anıyor eylemlerini destekliyoruz ve Diyoruz ki! haklı eylemlerinde annelerin annelerin yanındayız, Annelerin Teröre eleman yapacak bir tek evladı bile yoktur olamaz. Diyarbakır annelerine 1.000 günde Selam ve hürmetlerimizi gönderiyoruz.

KATLİAMIN HESABI SORULSUN

Ayrıca Mavi Marmara olayına da değinen Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, “1917'den beri Filistin’de Müslümanları katleden, kurulduğu 1948'den beride katliam  Sürgün ve diğer zulümlerle anılıp, insanlara zulüm etmede sicili oldukça kabarık olan İsrail'in Mavi Marmara saldırı ve katliamının üzerinden 12 yıl geçti. Abluka ve işgal altındaki Gazze halkına İnsani Yardım götüren Mavi Marmara Yolcuları tamamen silahsızdı. Kayseri Gönülü Kültür Kuruluşları olarak; Başta Hemşehrimiz evladımız Furkan DOĞAN olmak üzere, Mavi Marmara Şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, rahmet diliyoruz. Yaralanmış gazilere bir daha Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Katliamın sanığı İsrail'i şiddetle kınıyoruz. İsrail'in yaptığı insanlık suçunun cezasız kalmaması katliamın hesabının sorulması için, Uluslararası Adalet divanını, şehitlerin vatandaşı olduğu Türkiye hükümetini katliamın hesabının sorulması için İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.” dedi.

>>Hatice Karaca