Başkan Çelik, 800 kişilik Merkez Kütüphanesi'ni ziyaret etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptıkları yatırımların ne denli doğru olduğunu kullananların gösterdiğini söyledi. Belirlemiş oldukları vizyon çerçevesinde planlı, estetik ve fonksiyonel yatırımlara imza attıklarını dile getiren Başkan Çelik, bu çerçevede yapılan yatırımlardan 800 kişilik Merkez Kütüphanesi'ni ziyaret etti ve gördüğü ilgi üzerine 'İyi ki bu yatırımı yapmışız' ifadelerini kullandı.

Başkan Çelik, 800 kişilik Merkez Kütüphanesi'ni ziyaret etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, modern bir şekilde yapılarak 2016 yılının Kasım ayında hizmete giren Merkez Kütüphanesi’ni ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. Yapılan yatırımın ne denli önemli olduğunun kullananlar tarafından ortaya konulduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Özellikle dershanelerin kapatılmasından sonra hem kitaba erişim hem de ders çalışılması için böyle sakin mekanlara olan ihtiyacı görerek kütüphaneleri yeniden düzenledik. Sizlerin ilgisi yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. İyi ki yapmışız. Sizler için yeni mekanlar sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 
 
Başkan Mustafa Çelik, gençlerle bir süre sohbet etti, iyi dersler temennisinde bulundu ve kütüphanede bulunan her gence kitap hediye etti. Başkan Çelik, kütüphanenin kafe bölümünde de bir süre gençlerle oturarak çay-simit eşliğinde sohbet etti. 
 
YAZARLIK OKULUNDA KÜLTÜRE VURGU 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ile birlikte gerçekleştirilen Yazarlık Okulu’nu da ziyaret etti. Yazarlık Okulu’nda eğitim veren Bekir Oğuzbaşaran ve Yüksel Kalkan ile görüşen Başkan Mustafa Çelik, yazar adayı örencilerle de sohbet etti. Konuşmasında kültüre vurgu yapan Başkan Çelik, “Bu okuldan Türkiye çapında bir yazar dahi kazandırsak bizim için büyük başarı. Kayseri; sanayi, ticaret, ekonomi ve üretimde çok iyi. Kültür sanatta da daha iyi olmalıyız. Bu açığı kapatmamız gerekiyor, İnşallah Yazarlık Okulu ile BÜSAM bünyesindeki Şehir Akademi ve Film Akademi’de yaptığımız çalışmalar Kayseri’yi bu anlamda parmakla gösterilecek şehir haline getirecek” diye konuştu. 
 
Akıllı şehirden akıllı tabelalar 
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından geliştirilen ve otoparklar hakkında yönlendirme ve bilgilendirme hizmeti veren “Akıllı Tabelalar” şehrin 11 noktasına yerleştirildi. Katlı otoparkların doluluk oranlarını gösteren akıllı yönlendirme tabelaları sayesinde sürücüler park hizmetlerine kolayca ulaşma ve doluluk bilgisini takip etme imkânına sahip oluyor. 
 
Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik projelerine Akıllı Tabelaları da ekledi. Akıllı ulaşım sisteminin kent içi uygulamaları kapsamında birçok projenin bünyelerindeki ARGE Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, ulaşımın bir parçası olan otopark hizmetlerine yenilikçi çözümler sunarak vatandaşların otoparklara kolay ve hızlı ulaşmasını amaçladıklarını söyledi. 
Otoparkların daha kolay ve yaygın kullanılmasını sağlamak için Ulaşım A.Ş.’nin ARGE Müdürlüğü tarafından Değişken Mesaj Sistemi (DMS) tabelalarının geliştirildiğini ve şehrin birçok bölgesine yerleştirildiğini dile getiren Gündoğdu, “Bu sayede bir yandan yol kenarı usulsüz parklanmaların önüne geçeceğiz, diğer yandan da vatandaşlarımıza katlı otoparkların doluluk oranları ile en yakın boş otoparkın bilgisini sunmuş olacağız” dedi. 
 
Kayseri Ulaşım A.Ş. tarafından geliştirilen akıllı tabelalar, cadde ve kavşakların yanı sıra açık otoparkların girişlerinde de bulunuyor.
 
Büyükşehir'den nihavent esintiler 
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri Türk Sanat Müziği Korosu’nun konseri ile devam etti. Şehir Tiyatrosu’nda verilen konsere büyük ilgi gösterildi. 
 
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu Şehir Tiyatrosu’nda sahne aldı. Şef Burhan Surluev yönetiminde sahne alan Türk Sanat Müziği Korosu 'Nihavent Esintiler' adı altında bir konser verdi. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu, konserde solo ve kora olarak nihavent makamında eserler seslendirdi. BÜLTEN