Başınıza talih kuşu konmuş olabilir! Nasıl öğrenebilirsiniz?

Bu haberi okuyan vatandaşlar hızlıca e-devlet sistemine giriş yapıyor. Sizde uygulamaya girip haberimizi okuduktan sonra gerekli kontrolleri sağlayabilir ve başınıza talih kuşu konmuş mu öğrenebilirsiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Başınıza talih kuşu konmuş olabilir! Nasıl öğrenebilirsiniz?

Türkiye'de bazı vatandaşların başına talih kuşu konuyor ve haberi olmadan aslında miras sahibi olabiliyor. Peki miras sahibi olup olmadığınızı nasıl oğrenebilirsiniz? İşte detaylar...

Miras davaları ülke genelinde sıklıkla görülen ve aile üyeleri arasında çatışmalara neden olan olaylar arasında bulunuyor. Özellikle uzakta yaşayan bazı aile üyeleri kendilerine ait mirasın varlığından bile zaman zaman haberleri olmayabiliyor.

Başınıza talih kuşu konmuş olabilir! Nasıl oğrenebilirsiniz?

Miras konuları dönem dönem gündemdeki yerini korurken bu davalardan çıkan konular ise televizyon programlarına konu olabiliyor. Bu kapsamdqa size ait herhangi bir miras kalmış mı? Bunu e-devlet miras sorgulama kısmından öğrenebilirsiniz.

Vatandaşların kişisel mal varlıkları, mülkiyet hakları devlet korumasında bulunuyor. Bu nedenle bir vatandaşa ait mülkiyet, para bulunuyorsa bu kesinlikle başka kişinin hesabına geçmez.

Başınıza talih kuşu konmuş olabilir! Nasıl oğrenebilirsiniz?

Vatandaşlar e-devlet uygulamasını rahatlıkla kullanırken birçok hizmete de buradan ulaşabiliyor. Bu kapsamda miras konularına ait de bölüm bulunan uygulamada sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına ''Veraset İlanı Sorgulama'' yazara konuyu aratmanız gerekiyor. 

Öte yandan, ''Türkiye Noterler Birliği veya Adalet Bakanlığı'' üzerinden de miras sorgulama işlemi yapılıabiliyor. Burada yapılan sorgulama sonrasında vatandaş mirası olup olmadığını öğrenebiliyor.