Baro başkanları ve avukatların Ankara 'ya girişi engellendi

Baroların seçim sisteminin değiştirilmek istenmesine karşı 'Savunma Yürüyor' sloganıyla dört gündür yollarda olan baro temsilcilerinin önü Ankara'da polislerce kesildi. Kent girişinde bekleyişlerini sürdüren baro temsilcileri oturma eylemi başlattı.

Baro başkanları ve avukatların Ankara 'ya girişi engellendi

Ankara’ya yürüyen baro temsilcilerinin önü karşılama noktasına kısa bir mesafe kala polisler tarafından kesildi.

Polisler “kamu düzeni bozulduğu” gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtti.

Bu engelleme üzerine Eskişehir yolu girişinde bekleyen Ankara Barosu yönetimi ve üyesi avukatlar, baro başkanlarının durdurulduğu noktaya doğru yürümeye başladı. Ancak onların da önü polislerce kesildi.

Kayseri Baro Başkanı Av. Cavit Dursun: “Biz buraya üç ya da 80 baro için değil 130 bin avukatın, 83 milyon vatandaşımızın hakları için buraya geldik. Ancak ülkemizin başkentine girişimiz engellendi." dedi.

Sabah 9.30’dan itibaren şehrin girişinde durdurulduklarını belirten Kayseri Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun, “Kaldırımdan toplu olmayacak biçimde yürüyorduk. Kaldırımda yürürken durdurdular. Arabalarımıza binecek öyle geçecekmişiz. Devletin kaldırımı, milletin kaldırımı burası yürüyüşümüze engel oluyorlar. Bizler hukuka uygun hareket eden insanlarız. Kravatlarımızla, cübbelerimizle anayasal, kanunî hakkımızı kullanıyoruz. Meşru bir zeminde hareket ediyoruz. Halkımız görsün, milletimiz görsün. Halklarının nasıl engellendiğini, kıdem tazminatlarının nasıl kaldırıldığını, işçilerin haklarının arabuluculuk aldı altında nasıl gasp edildiğini, insanlarımız çocuklarına iş bulamazken birilerinin 4-5 maaşla nasıl kadrolaştığını görsün. Vazgeçmeyeceğiz, burada bekliyoruz.”

Haber Merkezi