Barışa Giden Yol: Haniflik raflarda yerini aldı

Emekli öğretmen İlhami Şekercioğlu 4. kitabını da yayımladı. Şekercioğlu, 'Barışa Giden Yol: Haniflik' isimli kitabının gelecekte en çok tartışılacak kitaplardan birisi olacağını söyledi.

Barışa Giden Yol: Haniflik raflarda yerini aldı

Kayseri’de yaşayan öğretmen ve idareci olarak görev yapan İlhami Şekercioğlu 4. kitabını çıkardı. Şekercioğlu’nun daha önceden Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Karadeniz (Artvin) 'den, Selanik Demirhisar ve Erzurum Tortum'dan İç Anadolu'ya, Kayseri'ye gerçekleştirilen hazin göç hikâyelerinin anlatıldığı "100. Yılında Hazin Bir Göç Hikâyesi, Göç Bizim Kaderimizdi ve ilk eseri olan Ses Temelli Kur'an-ı Kerim Okuma Nietodu” isimli üç adet kitabı daha yayımlanmıştı. 

“GELECEĞİN EN ÇOK TARTIŞILACAK KİTABI”

Hanifliğin anlatıldığı kitapta iddialı olduğunu dile getiren Şekercioğlu, “Bu kitap fıtratın bir ifadesi. Haniflik, insanın ortak yaratılış özelliği; müslim, gayrimüslim. Geleceğin en çok tartışılacak kitaplarından bir tanesi bu olacak. Bu farklı bir kitap. Konu insan. Rahman suresinde Allah şöyle buyurur; önce kuranı öğrettiğini sonra insanı yarattığını ifade eder. Yani insan kurani değerlerle birlikte yaratılmıştır. Bu müslim, gayrimüslim her insan için geçerli olan bir ifade. İnanmak ruhun ihtiyacıdır. İnanmanın da ölçü birimi vardır. İnsan nasıl kendi varlığını ispat edip ortaya koyabiliyorsa inancını da o şekilde ortaya koyma durumunda. İnsanlar nesneleri tanıdıkça somut olan hiçbir şeyin ilahi bir varlık olamayacağını düşünür. Bunlardan uzaklaştıkça da ilahi varlığa yönelim artar. Bu böyle olunca vahdaniyet temelli inanç ortaya çıkar. Yani bu inancın içerisinde hiçbir nesne ortak değil. Buradan itibaren de iyilik-kötülük kavramlarını ilahi kitaplar ortaya koyuyor. Bunun kuranı kerimdeki ifadesi hanifliktir. Ben de hanifliği anlattım. İddia ediyorum çok tartışılacak bir kitap olacak. Bu kitap vahdaniyet temelli inancın taraftarıdır. Yani bu şu demek, tasavvuf, tarikat, cemaat gibi yapılanmalara karşıdır” ifadelerinde bulundu. >>Selma Kan