Bankalardan sessiz değişim – Kredi kartlarına büyük darbe

Yerel seçimler öncesi kredi kartı nakit avans taksitlerine sessiz sedasız yeni düzenleme yapıldı iddiası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Peki, bu iddia kredi kartı sahiplerini nasıl etkileyecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Bankalardan sessiz değişim – Kredi kartlarına büyük darbe
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel seçimler öncesinde Türkiye'de birçok bankanın kredi kartlarına sessiz sedasız bir düzenleme yaptığı iddiaları gündeme geldi. İddialara göre, birçok banka kredi kartlarına yönelik önemli bir düzenlemeye gitti ancak resmi kurumlardan bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Limitler kısıtlandı

Bankaların, nakit avans taksit sayısını 3'e düşürdüğü ve nakit avans çekimini kart limitinin yüzde 25'i ile sınırlandırdığı belirtilirken, resmi kurumlardan konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmemesi kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu.
Seçim süreci boyunca ekonomik istikrarın korunması adına alınan önlemlerle ilgili açıklamalar yapan uzmanlar, kredi kartlarına yönelik düzenleme için 31 Mart seçimlerinin sonrasını işaret etmişti. Bu bağlamda, kredi kartı limitleri, faiz oranları ve taksit sayılarına dair yeni düzenlemelerin gelebileceği konuşulurken, ortaya atılan bu iddia kamuoyunda yankı uyandırdı.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kredi kart borçları ocak ayında yüzde 8, şubat ayında yüzde 5.8 olmak üzere ilk iki ayda net 156.8 milyar lira artmasına ilişkin açıklama yaparak, kredi kartı harcamalarını takip ettiklerini konuyla ilgili çalışmalar yapıldığını söylemişti.