Bankada parası olanlar dikkat – O tarihe kadar çekmezseniz…

Bankalardan tüm müşterilere uyarı mesajları gidiyor. O tarihe kadar çekmezseniz paralarınız uçacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bankada parası olanlar dikkat – O tarihe kadar çekmezseniz…

Bankalardan, hesaplarında parası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir uyarı mesajı gönderildi. Belirtilen tarihe kadar paralarınızı çekmezseniz paranız buhar olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Bankada parası olanlar dikkat – O tarihe kadar çekmezseniz…

Banka hesaplarında parası olanlar elini çabuk tutsun. Eski hesaplarınızda kullanmadığınız paranız varsa 31 Mayıs tarihine kadar çekmeniz gerekiyor.

Bankalarda tarafından yapılan uyarıda, hareketsiz hiçbir işlem görülmeyen hesaplardaki paralar 31 Mayıs tarihine kadar çekilmezse hesapta bulunan tüm para TMSF’ye kalacak.

Kanal D Ana Haber tarafından paylaşılanlara göre, bankalarınızı sorgulama için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir. Giriş yaptıktan sonra yapacağınız banka sorgulama, hangi bankalarda hesabınız olduğunu sizlere gösterecektir.

Vefat eden yakınlarınızın hesabını kontrol edin!

Vefat eden yakınların hesabına da erişim sağlayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal’ın açıklamalarına göre, vefat eden yakınlarınızın hesabında kalan parayı alma şansınız bulunuyor. 10 yıl ile birlikte bankalar bunu internet adreslerinde paylaşıyorlar. Bal tarafından yapılan açıklamada, ‘Birçok ciddi bedeller de bu şekilde bankada kalabilir. Düşük bedeller de kalabilir. 1 liranız bile olsa mutlaka onun peşine düşün. Özellikle vefat eden yakınları ile alakalı vatandaşlarımız mutlaka bunu takip etsinler’ ifadeleri yer aldı.