Balıkçılardan vatandaşlara tavsiye: Hamsi ve palamut için 45 günlük fırsat!
Hamsi ve palamuttaki bolluğun 40-45 gün daha sürmesi bekleniyor. Balıkçılar, fiyatlar uygunken balık alınmasını ve derin dondurucuda saklanarak ilerleyen dönemlerde de tüketilmesini öneriyor.
Balık tezgâhlarında yaşanan bolluğun önümüzdeki haftalarda da devam etmesi bekleniyor. Balıkçılar, özellikle hamsi ve palamutta görülen bolluğun yaklaşık 40-45 gün daha sürebileceğini öngörürken vatandaşlara fiyatlar uygun seviyedeyken alışveriş yapmaları çağrısında bulundu.
Balıklar derin dondurucuda saklanabiliyor
Balık fiyatlarındaki uygun dönemin değerlendirilmesini tavsiye eden balıkçılar, alınan balıkların daha sonra tüketilmek üzere derin dondurucuda muhafaza edilebileceğini belirtti. Saklama sırasında streç film veya alüminyum folyo kullanılabileceğini ifade eden balıkçılar, böylece balığın daha sonraki dönemlerde de tüketilebileceğine dikkat çekti.
Önümüzdeki 40-45 günlük süreçte balık bolluğunun devam etmesi halinde vatandaşların hamsi ve palamuda daha uygun fiyatlarla ulaşabilmesi bekleniyor. Ancak fiyatların ve tezgâhlardaki ürün miktarının av durumuna ve piyasa koşullarına göre değişebileceği de belirtiliyor.