Baki Bayrak Sarız için Projelerini Açıkladı!

Sarız Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Baki Bayrak, yerel seçim çalışmaları ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Baki Bayrak Sarız için Projelerini Açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarız Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Baki Bayrak, yerel seçim çalışmaları ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayrak, Sarız’da başarılı bir görev yürüttüklerini belirterek; ‘Biz yeni bir başarıya ulaşacağımızdan ve Cumhur İttifakının Sarız’da başarıyla bu süreci tamamlayacağından eminiz. Çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz’ dedi.

Kayseri, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimlerine hazırlanıyor. Bu doğrultuda adaylar da seçime sayılı gün kala çalışmalarına hız kazandırdı. Son olarak Sarız Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Baki Bayrak, seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak Sarız’da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bayrak, ilçeye kazandırılacak olan 278 adet konutun da müjdesini vererek, ‘Sarız’a gerekli çalışmaları yaparak Toki bünyesinde 278 adet konut kazandıracağız. Önümüzdeki iki hafta içerisinde ihalesi yapılacak’ ifadelerini kullandı.

Sarız, Sanayi Sitesine Kavuşacak

Gerekli imar ve alt yapı çalışmalarının tamamladıktan sonra Sarız’da sanayi sitesi kurulacağını duyuran Bayrak; ‘İmar çalışmaları henüz yapılamadığı için sanayi sitemiz yok. Bunun imar ve gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Sarız’da sanayi sitesini faaliyete geçireceğiz. Bu konu ile ilgili baya bir yol kat ettik. İlçenin en büyük sorunlarından biri de devasa bir çöp sorunu olarak karşımıza çıkıyordu. Biz bunun da üstesinden gelip sorunu çözdük’ dedi.

Doğal Gazı Beklenenden Önce İlçemize Ulaştırdık

Sarız’da vatandaşın özlemle beklediği doğal gazın girişimleri sonucunda erken bir tarihe alınarak ilçeye ulaştırıldığını vurgulayan Bayrak; ‘Doğal gaz ile ilgili süreçte burada hem siyasi hem de ekonomik olarak bir sonucu vardı. Sonuç önemlidir derler. İlçeye doğal gazın nasıl geldiğini değil gelip gelmediğini herkes görür. Ama bunun arka planında büyük bir hikayesi ve çalışma var. Normalde ilçemize 2036 yılına planlanmış bir doğal gaz ile buluşma süreci vardı. Burada siyasi bir mücadele ve çabanın sonucu var’ şeklinde konuştu.

Seçim Beyannamesi: Deprem, Doğal Gaz Ve Kentsel Dönüşüm

Seçim beyannamesini Sarız’ın deprem, doğal gaz ve kentsel dönüşüm gibi aciliyeti olan üç sorunu üzerine değerlendirdiklerini belirten Bayrak, Sarız’da 800’ü aşkın bir konutun Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gördüğünü ve bu konutların yıkımı ile saha çalışmalarının halen devam ettiğini aktardı.

İlçenin dokusunu yenileyeceklerini söyleyen Başkan Bayrak sözlerini şu ifadelerle noktaladı; ‘Bizim önümüzdeki süreci seçim beyannamemiz olarak üç şekilde değerlendirdik. Biz deprem bölgesi olan bir ilçeyiz. Depremlerde 800’ü geçkin bir hasar alan yıkılan ev sayımız var. Şu an şantiye halinde birçok yerde çalışmalar halen sürüyor. Hasar görmüş evlerimizi yıkıyoruz. Bu söz konusu evlerin 1 yıl içerisinde yıkımı gerçekleştirilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD tarafından yapımı gerçekleştirilecek. Yeni baştan Toki konutlaşması yapılacak. İlçemizde deprem dönüşümü, doğalgaz ve kentsel dönüşümü uygulayarak ilçemizin dokusunu yenileyeceğiz.’