Bakan Kurum'dan kiracılara çağrı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kirada oturanlara yüzde 25 zam oranından fazlasını ödemeyin çağrısında bulundu.

Bakan Kurum'dan kiracılara çağrı

Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum yüzde 25 zam oranına herkesin uymak zorunda olduğunu belirtti. Sorunun geçici olduğunu kaydeden Kurum, yeni projeler ve düşen enflasyonla rakamların dengeleneceğini ifade etti.
Kurum, “Yasal oranın üzerinde zam isteyenler oluyor. Evi yüksek fiyatla başkasına vermek için türlü türlü bahanelerle evleri boşalt baskısı yapanlar da var, tabii bunlar istisna. Ev sahipleri sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Kiracı kardeşlerimize şunu söylüyoruz; Kesinlikle yüzde 25’in üzerinde zam yapmayın. Eğer ev sahibiniz sizden yüzde 25’ten fazla artış talep ederse, bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve kontrata devam edin. Sizi çıkaramazlar. İdari ve hukuki süreci sizin adınıza takip edebiliriz. Kaymakamlıklara, Ticaret Bakanlığı’na, bizim bakanlığımıza sorunları bildirebilirsiniz” diye konuştu.