Bakan Koca'dan ilaç zammı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlarındaki artışla ilgili açıklama yaptı. Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Bakan Koca'dan ilaç zammı açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlarındaki artışla ilgili açıklama yaptı. Fahrettin Koca,"İlaç fiyatlarında yapılan kur güncellemesidir. İlaç temininde sorun yaşamamak için 6 ayda bir güncellemeye karar verdik. Euro karşılığı TL kuru şimdi 14.1 olarak değiştirildi"  şeklinde konuştu.

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Hepatit A aşısı olmadığına dair iddiaları yalanladı. Öte yandan Türkiye'de stokta Hepatit A aşısı olmadığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Fahrettin Koca ilaç fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlaç fiyatlarında yapılan, kur güncellemesidir. Yılda bir kez kur güncellemesi yapılıyordu. Bir önceki yılın kurunun yüzde 60'ı şeklinde bir uygulamamız var. Ancak son iki yıldır yerli üreticimizi korumak ve ilaç temininde sorun yaşamamak için biz bunu 6 ayda bir güncellemeye karar verdik. O nedenle ocakta avro kurunun Türk lirası karşılığını 10,75 olarak güncellemiştik. Avro karşılığı TL kurunu şimdi 14,1 olarak güncelledik. İlaç alırken avroyu 14,1 lira kabul ediyoruz. Bugün bildiğiniz gibi avro kuru reel sektörde 30'larda." Şeklinde konuştu.