Bakan Koca'dan İddialara Yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LÖSANTE Hastanesi hakkındaki iddialara yanıt verdi. Hastaneye neden tam ruhsat verilmediğine ilişkin detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Bakan Koca'dan İddialara Yanıt

Lösante Çocuk ve Yetişkin Hastanesi, hizmet için tam kapasite hazır olduklarını ancak yetkililerden 7 yıldır istedikleri ruhsatı alamadıklarını belirtmişler ve bu sorunun çözülmesini istemişlerdi.

Bakan Koca'dan İddialara Yanıt

‘İstismar Ediliyor’

Lösante tarafından yapılan bu iddialara Sağlık Bakanı Fahrettin Kocadan yanıt geldi. Koca, 'Lösemi hastalarına özel hastaneyi kullanmak üzere ne kadar yatak istiyorlarsa, ne kadar lösemi hastalarına özel hematolog istiyorlarsa sonuna kadar yoğun bakım dâhil açığız ama lösemi hastalarının yanında, kadın-doğum doktoru, yatağı, ortopedi ve diğer branşları lösemi hastalarını istismar ederek istememeliler.' dedi.

Lösemi haricindeki diğer hastalıklarla ilgili hastane istemenin istismar olduğunu dile getiren Koca, 'Sizi de istismar etmesinler. Lösemi yatağı için sonuna kadar, lösemi hastaları için hematoloji ve benzeri hekim istihdamından sonuna kadar, ama kadın-doğum, ortopedi, beyin cerrahisi gibi branşlarla ilgili lösemili hastalarımızı istismar ederek onun kapısını, parayla ettikleri hizmetlerin önünü açmasınlar.' açıklamalarında bulundu.