Kayserililer Sahurda Ne Yer? – Sahurda Tok Tutan Tarifler

Ramazan ayı, bu gece kalkacağımız ilk sahur ile başlıyor. Sahurda tok tutan tarifler çokça araştırılırken, bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizler için bu tarifler derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililer Sahurda Ne Yer? –  Sahurda Tok Tutan Tarifler

Ramazan ayı, bu gece kalkacağımız ilk sahur ile başlıyor. Sahurda tok tutan tarifler çokça araştırılıyor. Peki, hangi tarifler bizi tok tutar? Detaylar haberimizde…

Kayserililer Ramazan ayı hazırlıklarına bir ay öncesinde başlar. İftar yemekleri için mantılar doldurulur, yaprak sarılır. Sahur için de Kayseri’de katmer, kete ve börek hazırlıkları yapılarak buzluklarda depo edilir.

Yağ Ve Tahin Fazla Su İhtiyacı Doğurabilir        

Sahurda tok tutan tarifler sık sık araştırılırken, Kayseri’de hazırlanan keteleri ilk sıraya koyabiliriz. Yanında hazırlanan hoşafla birlikte tüketildiğinde sizi tok tutacaktır. Kayserili vatandaşların olmazsa olmazı katmer, yanında kahvaltılık ile birlikte tüketildiğinde sizi tok tutacaktır ama içerisinde bulunan yağ ve tahin fazla su ihtiyacı doğurabilir. Kayserili vatandaşların sık sık tükettiği tariflerden biri de, ‘Çakıllı Pilav’ adlı bulgur, erişte ve et ile pişirilen pilavdır. Bu pilav sizi gün boyu tok tutacaktır. Fakat salça miktarını fazla koymamanız önerilir.

Kayserililer Sahurda Ne Yer? – Tok Tutan Tarifler

Sahur Öğünü Mutlaka Olmalı

Kayserili vatandaşların sahur da yedikleri yiyeceklerin dışında uzamanlar tarafından önerilen sahur tarifleri genellikle kahvaltılık ürünlerdir. Haşlanmış bir yumurta ve yanında tükettiğiniz kahvaltılıklar sizi tok tutacaktır. Bunun yanı sıra tostta tok tutan yiyecekler arasındadır. Sahur öğününü mutlaka yapmamız gerektiğini söyleyen uzamanlar, mideyi rahat tutacak besinleri tüketmemiz gerektiğini söylüyorlar.

Kayserililer Sahurda Ne Yer? – Tok Tutan Tarifler

Tüm bu tariflere bakıldığında ulaşılan nokta da sahur da; yağlı, salçalı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmalıyız. Ve sahur iftar arası, vücudun su miktarını dengelemek adına su tüketimine dikkat etmeli, 2-2,5 litre su tüketmeliyiz.