Bakan Kayseri'den sözü aldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hacı Şükrü Baktır Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Açılış Töreni'nde konuştu. Bakan Kayseri'den bir okul sözü daha aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bakan Kayseri'den sözü aldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hacı Şükrü Baktır Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Açılış Töreni’nde konuştu. Bakan Tekin, "Birde bizim en büyük paydaşlarımızdan birisi yerel yönetimler. Katkılarını çok önemsiyorum." dedi.

Türkiye’deki eğitim sistemine proje okul kavramını kazandıran kişinin kendisi olduğunu belirten Bakan Tekin, "Okullarımızın ilim, yerel ihtiyaçları okuldaki yerel ve idareci arkadaşlarımızın sisteme verebilecekleri katkıları alma amacına dönük olarak kurgulanmış bir model bu. Gittiğim illerde proje okulları ile ilgili güzel örnekler görünce gerçekten mutlu oluyorum." dedi.

Bakan Tekin, okulu yaptıran hayırseverlerden bir okul sözü daha alarak, Kayseri Valiliği’nin görevlendirilmesini talep etti.
Eğitimin başladığı, olgunlaştığı yerin ‘aile’ olduğunu dile getiren Bakan Tekin, şunları kaydetti: "4-5 aylık bakanlık sürecimde her gittiğim yerde şunu anlatıyorum. Eğitim dediğimiz şey bir bakanla, 20-30 genel müdürle veya okulla olmaz. Akademik çalışmaların tamamı bir öğrencinin yetişmesinde eğitim sistemindeki payı yüzde 50’nin bile altında gösteriyor. Eğitimin başladığı, olgunlaştığı yer ailedir. Dolayısıyla aileler ile hep beraber eğitim sisteminin bir parçası olmak durumundayız. Siz çocuğunuzu okula gönderip öğretmenden hem öğretmen hem abi hem kardeş olmasını beklerseniz bu öğretmen arkadaşımız bu kadar toplumsal rolü yapamaz. Ben diyorum ki gelin kendi çocuklarımıza kardeş olalım ve eğitimi hep birlikte sürdürelim. Birde bizim en büyük paydaşlarımızdan birisi yerel yönetimler. Çok önemsiyorum katkılarını. Burada emeği geçen belediye başkanlarımıza çok teşekkür ederim."

Tekin, yeni dönemde proje okullarına farklı boyut kazandıracaklarını söyledi.

Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise, Kayseri’ye her geldiklerinde bir açılış veya temel atma töreninde buluştuklarını söyledi.