Bakan açıkladı: Vergisiz telefon detayları belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu vergisiz telefon detaylarını açıkladı. Detalar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bakan açıkladı: Vergisiz telefon detayları belli oldu!

Öğrencilerin merakla beklediği vergisiz telefon ile ilgili çalışmalar ilgili bakanlıklarca sürüyor. Bu çalışmaların ise hangi markaları kapsayacağı merak konusu olurken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vergisiz telefon ile ilgili detayları açıkladı.

Hürriyet Gazetesi Aysel Alp'in haberine göre, üniversite öğrencilerinin gelir düzeyine bakılmaksızın yüksekokul ve açık öğretim okuyanlar dahil 7 milyon öğrenci ÖTV ve KDV siz cep telefonlarından yararlanacak.

Bakan açıkladı: Vergisiz telefon detayları belli oldu!

Bakan Uraloğlu konuya ilişkin, "Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak." dedi.

HANGİ MARKALARI KAPSAYACAK?

Türkiye’de üretenler içerisinde Samsung, General Motor olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Huawei ve Apple marka telefonların olmadığını söyledi.

Uraloğlu, telefon fiyatlarından vergi alınmayacak ve bu durumun cihazları yarı yarıya ucuzlatacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"10 GB bedava internet için 3 operatörden teklifleri aldık, kamuya maliyeti yıllık birkaç milyar TL olacak. Kişinin hattıyla telefonunun mutlaka belli süre uyumlu olması gerekecek yani en az 2 yıl başkası kullanamayacak, başkasına satılamayacak. Bunun takibini biz BTK aracılığıyla yapacağız."