'BABALAR GÜNÜ'NDE ZİRVE YAPTILAR…

Kayseri'deki dağcılara dur-durak hemen hemen hiç yok (!) Şehrimizdeki dağcılık kulüpleri hemen her hafta sonunu peş peşe çeşitli etkinlikler yaparak değerlendiriyor.

'BABALAR GÜNÜ'NDE ZİRVE YAPTILAR…

İşte bunlardan biri olan Kayseri Dağcılık İhtisas Spor Kulübü’nün   dağcıları geçtiğimiz günlerde ‘Babalar Günü Tırmanışı ‘  için Aladağlar üzerindeki önemli yükseltilerden biri olan (3.425 metre ) Küçük Demirkazık'taydı.

Özel bir araçla 19 Haziran cumartesi günü Kayseri'den yola çıkan ekip, İncesu- Yeşilhisar – Sokulupınar- Mümtaz Çankaya Dağ evi güzergahını takip ederek öğleden sonra Çamardı İlçesi karşısında    Aladağlar eteklerindeki  Arpalık mevkiinde kampını kurdu. Burada çadırlarına çekilen dağcılar Pazar günü   sabaha karşı saat 04:15'te kamptan ayrılarak K.Demirkazık zirvesine çıkmak için  yola koyuldu. Güzel bir havada  yürüyüşe geçen ekip ,   Arpalık -Apışkar Boğazı -Baca rotasını takip ederek  (3425 metre yükseklikteki )  Küçük Demirkazık  zirvesine ulaştı. Burada   yanlarında getirdikleri Kayseri Dağcılık Kulübünün  flamasını  ve ay yıldızlı şanlı  bayrağımızı açarak , bol bol  hatıra fotoğrafı çekimi yapıp-  dinlenen ve Büyük Demirkazık ( 3.756 metre )  başta olmak üzere  çevredeki diğer zirveleri hayranlıkla izleyen  dağcılar, saat  10.15'te inişe  geçerek  ve Baca diye tabir edilen zorlu kulvardan ip kullanarak saat  13.45'te  dağın eteklerine indi.

Daha sonra da yürüyerek kamp kurdukları Arpalık mevkiine  ulaşıp , Küçük Demirkazık dağı ‘Babalar Günü ‘ tırmanışını bitirdi.

Bu anlamlı tırmanış rehber Mustafa Karaahmet liderliğinde, K.D. K. kulübü sporcuları Veli Canpolat, Mahmut Şahin, Samet Türktekin ve İbrahim Turgay Dişçeken'in katılımıyla başarılı bir şekilde  gerçekleşti .

Dağcılar tırmanış hakkındaki görüşlerini  ‘ Babalar Günü’nde Küçük Demirkazık zirvesinde olmak apayrı ve tarif edilmez bir duygu. Güzel bir havada ve başarılı bir tırmanış oldu. Aladağlar ülkemizin en çok bilinen, çıkış ve yürüyüş yapılan  ,  çok sayıda yüksek zirvenin bulunduğu bir sıradağ zinciri… Ekip olarak çok güzel bir tırmanış gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu ve tarifsiz keyfini yaşıyoruz.’ diye aktardılar.

>Spor servisi

Fotoğraf: Bekir Demirağ