Azim Deniz'e yönelik yapılan silahlı saldırıyı kınama mesajları geldi!

Kayseri, spor camiası, siyaset, iş ve basın camiasından birçok isim Gazeteci Azim Deniz'e yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in kayseri haberinde…

Azim Deniz'e yönelik yapılan silahlı saldırıyı kınama mesajları geldi!

Kayseri, spor camiası, siyaset, iş ve basın camiasından birçok isim Gazeteci Azim Deniz’e yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Gazeteci Azim Deniz saat 08.30 sıralarında, evinden ayrılırken, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ayağından ve karnından yaralanan Deniz, Kayseri Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kayseri Şehir Hastanesine kaldırıldı. Karnından ve ayağından yaralanan Deniz’in hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Kayseri’den birçok isim Azim Deniz’e geçmiş olsun dileklerini sunarak, yapılan saldırıyı kınadı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, kınama mesajı yayınladı.

Silahlı saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ; ‘Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik saldırılara bugün maalesef bir yenisi eklendi.  Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakârca görev yapan meslektaşlarımız zaman zaman böyle çirkin saldırıya uğruyor. Bugün de Azim Deniz’e kahpece saldırıldı. Tek tesellimiz arkadaşımızın hayati tehlikesinin bulunmaması. Meslektaşımıza pusu kurularak yapılan kahpe saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırganların bir an önce yakalanması ve adalete teslim edilmesi konusunda kolluk kuvvetlerine güvenimiz tam. Meslektaşımız Azim Deniz’e ve tüm meslektaşlarımıza  geçmiş olsun derken,  konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz’ diye konuştu.

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan X isimli sosyal medya platformundan yaptığı paylaşım ile medya mensuplarına yönelik yapılan şiddeti kınadığını dile getirdi.

Arıkan; ’ Medya mensuplarına yönelik şiddetin her türlüsünü şiddetle kınıyorum! Evinden çıkarken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayan Gazeteci Azim Deniz'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu sadece bir kişiye değil, ifade özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Kayseri'de böyle şeyler görmek istemiyoruz!’ dedi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun; ‘Gazeteci Azim Deniz'e yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyorum. Yazılarından dolayı bir gazeteciye kurşun yağdırılmasının hiçbir haklı sebebi olamaz. Yargının saldırganlara gerekli cezayı vermesini ümit ediyor Azim Deniz'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum’ dedi.

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin; ‘Kayseri Deniz Postası Gazetesi Sahibi/Genel Yayın Yönetmeni sayın Azim Deniz Beyefendiye yapılan menfur saldırıyı kınıyor, özgür basına yapılan bu saldırıyı lanetliyorum. Kayseri Emniyetimizin bu alçak saldırıyı düzenleyenleri hızlıca bulup kamuoyunu rahatlatacağına inanıyorum. Azim Deniz beye acil şifalar diliyorum’ cümlelerini kullandı.

Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç; ‘Bu sabah saldırıya uğrayan gazeteci Sn. Azim Deniz ‘e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, basın aracılığı ile birlikte görev yaptığımız arkadaşımızın şahsında ifade ve basın özgürlüğünü de hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum’ ifadelerini kullandı.

Kayseri CHP Milletvekili Aşkın Genç; 'Kayserimizin önemli gazetecilerinden Azim Deniz'e yapılan silahlı saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Azim Bey'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırganın bir an önce adalet önünde hesap vermesini ümit ediyorum. Kamuoyunu bilgilendirme görevini icra eden gazetecilere yönelik yapılan her türlü şiddetin olayının karşısındayız!' dedi.

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı, X isimli resmi sosyal medya hesabı üzerinden Azim Deniz’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Zafer Partisi; ‘Kayseri'nin tanınan gazetecilerinden Azim Deniz'in sabah saatlerinde evinden çıktığı esnada kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı sonucu karnından ve bacağından yaralandığını öğrendik. Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak Azim beye ve tüm basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz’ dedi.