Az Malzemeli Tarifler - Rus Çöreği (Vatruşka) Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Lezzet şölenine hazır mısınız? Tam da çay saatinize yakışacak nefis bir tatlı çörek tarifiyle karşınızdayız! Rus çöreği, çayın yanında harika bir eşlikçi olacak. İçerisindeki yumuşacık hamuru ve çilek süslemesiyle sofranıza hem renk hem de lezzet katacak. Az malzemeli pratik tarifi Hemen deneyin, misafirlerinizi şaşırtın! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Az Malzemeli Tarifler - Rus Çöreği (Vatruşka) Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Çayın vazgeçilmezi: Rus Çöreği! Hem göz alıcı hem de lezzetli bir çay saati için enfes bir tarifle karşınızdayız. Yumuşacık hamuru ve içerisindeki özel malzemelerle hazırlanan Rus çöreği, çay keyfinizi zirveye taşıyor. Üzerine eklenen çilek dilimleri ise hem görünümüyle hem de tazeliğiyle bu tarifi tam anlamıyla özel kılıyor. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle çay saatlerinizi renklendirin, sevdiklerinizi mutlu edin!

İşte tarifimizin hazırlanışı;

Malzemeler;

Rus çöreği malzemeleri;
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı dolusu tereyağı eritilmiş
Yarım paket instat maya
2 yemek kaşığı kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 bardak un

Kreması için:
300 gram labne peyniri
1 adet yumurta
3 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık nişasta

Üzeri için; Çilek
Hamura sürmek için: 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı süt.
Servis için Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Un ve tuz hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz
Un kontrolü olarak eklenip yoğurulur tuz bu esnada ekliyoruz,
Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz

Sos için tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpalım buzdolabı bırakalım.

Mayalanan hamur gazı alınır 8 bezeye bölünür.
15 dakika tepsi mayasına bırakılır.
Bardak ile ortası açılır. (bardak ile yanlara doğru iyice bastırın lütfen)

Önce yumurta sarısı ile sütü karıştırın sadece kenarlarına sürün
Hazırladığımız labne sosu eşit olarak döküyoruz
Çilekler ile süslüyoruz
180 derece alt üst ayarda pişiriyoruz
İlk sıcaklığı geçince pudra şekeri serpip servis edebiliriz.

Şimdiden herkese afiyet olsun