Az Malzemeli Kurabiye Tarifi – Gofret Kurabiye – Pratik Tarifler

Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Gofret Kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Kurabiye Haberleri, Tatlı Haberleri için bize takip etmeye devam edin. Gofret kurabiyesi tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Az Malzemeli Kurabiye Tarifi – Gofret Kurabiye – Pratik Tarifler

Gastronomi dünyasının enfes lezzetlerinden biri olan Gofret Kurabiyesi, az malzemeyle hazırlanan pratik bir tarifle sofralarınızı şenlendiriyor! Misafirlerinizin bayılacağı bu özel tarifi denemeye hazır mısınız? Gastronomi dünyasında kendine özgü lezzetleriyle tanınan Gofret Kurabiyesi, az malzeme ile kolayca hazırlanabilen bir tarifle sofralarınıza konuk oluyor. Hem pratikliği, hem görüntüsü, hem de nefis tadıyla öne çıkan bu kurabiye, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday.

İşte size evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Gofret Kurabiyesi tarifi:

Malzemeler;

250 gr tereyağı veya margarin

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı nişasta

1 buçuk su bardağı un (kavrulmuş)

1 çay bardağı çekilmiş parçacıkları fındık

3 su bardağı kontrollü un

1 yemek kaşığı sirke

1 tane kabartma tozu

1 tane vanilya

Üzeri için beyaz ve sütlü çikolata

Hazırlanışı;

Bir buçuk bardak unu rengi dönene kadar kavuruyoruz. Diğer sıvı malzemeleri mikserle karıştırıyoruz. Kavrulmuş unu ve normal ununu ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.  Hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz. Biz yuvarlak şekiller vermeyi tercih ettik. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 25 dakika altı üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Üzerini biz benmari usulü erittiğimiz çikolatalarla süsledik. Sizde dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

Püf noktası: Daha kıyır kıyır olmasını sağlamak için unu kavuruyoruz.