Portakallı Kurabiye - Az Malzemeli Tarifler - Kış Kurabiyesi

Az malzemeli tarifler arasında öne çıkan, kışın sıcaklığını evinize taşıyan enfes bir lezzet ile karşınızdayız. Portakallı kurabiye hem sizin, hem de çocuklarınızın bayılacağı enfes bir tarif. İşte bu lezzetin tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Portakallı Kurabiye - Az Malzemeli Tarifler - Kış Kurabiyesi

Kış aylarında evlerimizi saran soğuk havaya karşı sıcacık bir lezzet arayışındaysanız, işte tam size göre bir tarif! Az malzemeli ve kolay yapımıyla dikkat çeken 'Portakallı Kurabiye', sofralarınıza hem renk hem de lezzet katacak.

Temel malzemelerle hazırlanan bu tarif, pratikliğiyle de öne çıkıyor. İşte, portakallı kurabiye tarifi:

Malzemeler;

150 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 portakal kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı portakal suyu

1 yumurta sarısı

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

1 çay bardağı damla çikolata

Aldığı kadar un

Hazırlanışı;

Un, ceviz ve damla çikolata hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Damla ve çekilmiş ceviz veya fındığı ekleyerek, malzemeler eşit dağılana kadar yoğuralım. Hamuru rulo hale getirip, bir saat buzlukta dinlendirelim. Rulodan parmak kalınlığında kesip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere hamurları dizelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...