Ayçiçek yağına dev zam!

Enflasyondan dolayı gıda ürünlerine gelen zamdan bu kez de ayçiçeği yağı nasibini aldı. Son yıllarda artan ayçiçek yağı fiyatları bu kez de kuralıktan kaynaklı verim kaybı nedeniyle artışla gündeme geldi. Peki ayçiçeği yağı ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haberde…

Ayçiçek yağına dev zam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enflasyondan dolayı gıda ürünlerine gelen zamdan bu kez de ayçiçeği yağı nasibini aldı. Son yıllarda artan ayçiçek yağı fiyatları bu kez de kuralıktan kaynaklı verim kaybı nedeniyle artışla gündeme geldi. 

Gıda ve gıda ürünlerindeki fiyat değişimine vatandaş yetişemiyor. Marketler neredeyse her gün etiket değiştiriyor. Mutfağın vazgeçilmezi ayçiçek yağı fiyatları yeniden artış bandına giriyor. Yıl içerisinde artan fiyatları ile sık sık konu ayçiçek yağı bu kez verim kaybından kaynaklı olarak fiyatların artmasıyla gündemde. Öğrenilen bilgiye göre aylar sonra ayçiçek yağına dev zam geliyor. Zama gerekçe olarak ise Türkiye'de ayçiçeği tarlalarında yaşanan kuraklık gösteriliyor.

Türkiye'de en çok ayçiçeği yetiştirilen bölge olarak bilinen Trakya'da bu yıl hiç görülmemiş kuraklık yaşandı. Verim kaybının tarlalarda yüzde 50'den fazla olduğunu yetkililer açıkladı. Ayçiçek üretimi bu yıl düştüğü gerekçesiyle ayçiçek yağına dev zam bekleniyor. İthal ayçiçeği yeterli miktarda gelmezse 5 litrelik ayçiçek yağının 250-300 lira bandına kadar yükselebileceği belirtiliyor.