AVM'LERDE KÜÇÜK ESNAFA DA YER VERİLSİN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde esnafı ezdirmemek gerektiğini söyleyerek, hızla çoğalan alış veriş merkezlerinin (AVM) sayısında azalması gerektiğini, AVM'lerin şehir dışında olmasını ve AVM'lerde küçük esnafa da yer verilmesini savunmuştu.

AVM'LERDE KÜÇÜK ESNAFA DA YER VERİLSİN

KESOB Başkanı Ahmet Övünç ise AVM’lerin şehir dışına taşınmasının iyi olacağını bu yapılmazsa bile AVM’lerde küçük esnafa yüzde 10 yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Bir şehrin omurgası, iskeleti esnaf ve sanatkardır, tacirlerdir. Onlar kazanabiliyorsa, evine ekmek götürebiliyorsa, yanında işçi çalıştırabiliyorsa, dürüst, namuslu, ahlaklı, çalışkan pazarcılar da dahil onlarla bir memleket ayakta durur.” dedi.

AVM’LER HAFTADA BİR GÜN KAPANSIN

Bület Arınç’ın çok doğru bir tespit yaptığını ve AVM’lerin küçük esnafı kötü etkilediğini söyleyen Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası  (KESOB)  Başkanı Ahmet Övünç, “Ben Başbakan Yardımcımız Arınç’ın dediklerini sonuna kadar destekliyorum. AVM2ler tamamen kapatılsın demiyorum ama en azından küçük esnafımıza da yüzde 10 kadar yer verilebilir. AVM’ler haftanın 7 günü saat 10 yada 11’e kadar açık bence haftada bir gün kapalı olsun. Dışarıdaki küçük esnafımız bakkalımız, tuhafiyecimizde kazanç sağlasın. Haftada bir gün tatil olması küçük esnafa büyük fırsat verir.” diye konuştu.

İNDİRİM MESAJI ALDATMACASINA SON VERİLSİN

AVM’lerin şehir dışına çıkmasını olumlu bulduğunu ve satışları düşen küçük esnafı iyi yönde etkileyeceğini ifade eden Övünç, “AVM’ler Avrupa’da şehir dışında. Bir tek bizim ülkemizde her yerde adım başı AVM var. şehir dışına çıkarılması çok iyi olur. Bakkal esnafımıza yazık değimli sabah erkenden dükkanını açıp gece geç saatlere kadar bir şey satacağım umudunda. Ama AVM’ler 7 gün açık olduğu sürece küçük esnafımız satış yapamaz. Perakendecilik veya Marketler Yasası ile satış hileleri de ortadan kalkacak. 1. Sınıf mala bir hile karışmayacak. Ve en önemlisi yüzde 70 gibi indirim aldatmacaları artık yapılmayacak. İnsanları aldatıcı mesajlarla AVM’lere çekiyorlar. Buna da son verilsin yasayla beraber. Bu yasanın çıkmasıyla esnafımız daha çok korunacak. İnşallah kısa zamanda çıkar. Toptancı toptan işini perakendeci perakende işini yapacak.” şeklinde ifade etti.

ÖZEL HABER: SEHER GÖZÜKÜÇÜK