ATM'lerde Yeni Dönem – Hazırlıksız Yakalanmayın!

Tüm Türkiye'de bütün banka ATM'lerini kapsayan yeni bir uygulamaya geçildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

ATM'lerde Yeni Dönem – Hazırlıksız Yakalanmayın!

Tüm Türkiye’de bütün banka ATM’lerini kapsayan yeni bir uygulamaya geçildi. Bu uygulamaya göre artık ATM’lerden istediğiniz tutarı çekemeyeceksiniz.

Bayram sonrası için bankalar tarafından alınan yeni kararla birlikte artık ATM'lerden 10 ve 20 TL'lik banknotlar verilmeyecek.

ATM'lerde Yeni Dönem – Hazırlıksız Yakalanmayın!

Tercih 200 TL’lik Banknotlar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde bastığı her 5 yeni banknottan 4'ü 200 TL değerindedir. Bu durum, bankaların ATM'lerinde para çekme ve yatırma işlemlerinde kullanılan banknot çeşitliliğini de etkilemektedir. Artık bankalar, 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine 200 TL'lik banknotlara yönelmektedir.

ATM'lerde Yeni Dönem – Hazırlıksız Yakalanmayın!

10 Ve 20 TL'lik Banknotların Artık ATM'lerde Yer Almayacak

Bankaların bu yeni tercihi doğrultusunda, 10 ve 20 TL'lik banknotlar artık ATM'lerde yer almayacak. Yeni başlayacak uygulama ile vatandaşlar artık ATM'lerden 10 ve 20 TL yerine, 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar çekebileceklerdir. Bu durum, özellikle küçük tutarlarda nakit ihtiyacı olan vatandaşlar için sıkıntı teşkil etse de zamanla alışılacaktır.

Yüksek enflasyonla mücadele kapsamında alınan bu kararla 10 ve 20 TL'lik banknotların artık ATM'lerde yer almayacak olması, vatandaşların alışkanlıklarında ve finansal planlamalarında değişiklikler yapmalarını gerektirecektir.