ATM'ler Artık 10 TL'yi Kabul Etmeyecek!

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle yeni basılan paraların büyük bölümünü 200 TL'lik banknotlar oluştururken, ATM'ler de 5 TL'den sonra artık 10 TL'ler de kabul edilmeyecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

ATM'ler Artık 10 TL'yi Kabul Etmeyecek!

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle yeni basılan paraların büyük bölümünü 200 TL’lik banknotlar oluştururken, ATM’ler de 5 TL’den sonra artık 10 TL’ler de kabul edilmeyecek.

Türkiye'de son dönemde yaşanan yüksek enflasyon, vatandaşların günlük hayatını derinden etkilemekte ve Türk lirasının değer kaybı günden güne artarak devam etmektedir.

Gelinen bu durum üzerine, Merkez Bankası (TCMB) tarafından basılan yeni banknotlarda öne çıkan 200 TL'nin, her 5 banknottan 4'ünü oluşturmasıyla daha da belirgin hale gelmiştir.

Bu ekonomik sıkıntıların bir sonucu olarak, bankalar önemli bir değişikliğe gitmiştir. Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu'nun belirttiğine göre, banka ATM'lerinde 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik paralar için ayrı ayrı slotlar bulunmaktadır. Ancak son zamanlarda 200 liranın yaygın kullanımı ve 10 TL'nin alım gücünün neredeyse tamamen kaybolması nedeniyle bankalar, 10 liralık banknotları ATM'lerden çekmeye başlamış ve 200 liralık paralar için ayrılan slotları bu birime yönlendirmiştir.

Buna ek olarak, birçok banka 10 liralık banknotları kullanım dışı bırakarak, müşterilerin ATM'lerden 10 TL'lik banknot çekme veya yatırma işlemlerini kapatmıştır. Bu uygulamanın, ilerleyen dönemde daha da yaygınlaşması beklenirken, Babuşçu, ‘Çünkü başta türlü para yetişmiyor’ ifadesiyle yapılan değişikliğin arkasındaki sebebi vurgulamaktadır.