Atatürk Heykeline Yapılan Saldırı Böyle Kınandı

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline evvelsi gün öğle saatlerinde iki kişi baltayla saldırdı. O kurumdan sert tepki geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

Atatürk Heykeline Yapılan Saldırı Böyle Kınandı

Saldırganlar ihbar üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Öte yandan Kayseri Valiliği açıklama yaptı. 'İhbar alınması üzerine Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce derhal müdahale edilerek men edilmiş ve gözaltına alınmışlardır. Konu detaylı olarak araştırılıp kamuoyu ile paylaşılacaktır' ifadelerine yer verildi. 

Saldırganların kimliği tespit edildi

Atatürk heykeline saldıranların dayı, yeğen oldukları  59 yaşındaki Y.K ve 31 yaşındaki Z.A olduğu olduğu tespit edildi.

Türk Kadınlar Birliği'nden de tepki gecikmedi

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykelinin yanına çelenk koyarak sosyal medya üzerinden şu ifadelere yer verildi; 'Devletimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Cumhuriyet Meydanı'ndaki heykeline yapılan saldırıyı kınıyoruz. 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi , benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.' 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ' Mustafa Kemal Atatürk Ne senden geçeriz Atam, ne senin eserinden' İfadelerine yer verildi.