Asgari Ücrete Zam Yok!

Uzmanların enflasyon verilerini yorumlaması üzerine asgari ücrete temmuz ayında yüzde 20 oranında ara zam yapılacağı iddiaları dikkat çekti. Bakan Işıkhan bu iddialar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde…

Asgari Ücrete Zam Yok!

Vedat Işıkhan temmuzda ara zam olup olmayacağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar artan enflasyon, hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi gibi verileri yorumlayarak asgari ücrete ara zam yapılacak iddialarında bulunmuştu. Bakan Işıkhan bu iddiaların doğruluk payının olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı geçtiğimiz günlerde Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazetecilerin sorularını cevaplamıştı. Kamuda tasarrufun gerekli olduğunun altını çizen Yılmaz ‘Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Bir taraftan da Strateji Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. 15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz.

Kamuda tasarruf bizim için çok öncelikli bir konu. Ama tasarrufun özü de bir taraftan önceliklendirme, odaklanma, verimliliği arttırma. Yani tasarruf derken harcamaların azaltılmasının yanı sıra mevcut harcamaları daha verimli hale getirme, önceliklendirme, ekonominin rekabet gücüne, verimliliğine, sosyal refaha daha fazla katkı sunar hale getirme boyutları da var.’ Açıklamalarında bulunmuştu. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını belirterek ‘Baştan nasıl konuşulduysa öyle olacağı’ söylemlerinde bulundu.

Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarından sonra asgari ücrete ara zam gelmeyeceği söylemi kesinleşmiş oldu.