Lokanta ve Kafelerde KDV'ye Zam Yapıldı Mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 'Lokanta ve kafelerde KDV oranlarının yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkacağına ilişkin' haberi sosyal medyada çığ etkisi ile yayılmaya başladı. Peki, KDV'ye zam yapıldı iddiası doğru mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Lokanta ve Kafelerde KDV'ye Zam Yapıldı Mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘Lokanta ve kafelerde KDV oranlarının yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkacağına ilişkin’ haberi sosyal medyada çığ etkisi ile yayılmaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde KDV oranlarında artış yapılacağına yönelik iddialar gündeme konu oldu. Konu ile ilgili Bakanlığın açıklamasına göre; yüzde 8 olan KDV oranın yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye Temmuz 2023 tarihiyle gidildiğini ancak bazı işletmelerin bu oranları istismar ettiği belirtildi. Açıklamada, yeni tebliğ ile söz konusu istismarın önüne geçilmek için adım atıldığı aktarıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde KDV oran uygulamasında yaşanan tereddütleri giderecek açıklamayı yaptı. Açıklamaya göre; ‘Mevcut durumda uygulanan KDV oranlarında (yüzde 1,10 veya 20) herhangi bir artış yapılmamıştır’ ifadelerinde bulundu.