Asgari Ücret Tespit Komisyonu Bugün Toplanıyor!

Bugün itibariyle asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor. Toplantıda asgari ücret görüşmelerinin tamamlanması bekleniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Bugün Toplanıyor!

Bugün itibariyle asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor. Toplantıda asgari ücret görüşmelerinin tamamlanması bekleniyor. Sosyal Güvelik Bakanı, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcileri bir araya gelecek.

Geçtiğimiz günlerde Asgari ücret Komisyonu’nun 1 Aralık’ta toplanılacağı duyurulmuştu. Bugün itibariyle başlayacak olan toplantıda Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  TÜRK – İŞ ve TİSK temsilcileri bir araya gelerek asgari ücret tartışmalarına açıklık getirecek.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri için Asgari Ücret tespit Komisyonu bugün toplanıyor. Toplam 4 defa bir araya gelinmesi planlanan toplantının en az 3 kez yapılması ve asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının başlayacağı saat bildirilmiyor, fakat geçmiş toplantılar baz alınarak saat 14.00'te başlaması düşünülüyor.

Asgari ücrette şu an bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.