Arık deprem bölgesinde

İzmir'de meydana gelen deprem felaketinin ardından incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye nüfusunun yüzde 92'sinin fay hatları üzerinde yaşadığını belirterek, 'Türkiye'de doğal afetler değil ihmal öldürüyor' diye konuştu.

Arık deprem bölgesinde

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İzmir’de meydana gelen deprem felaketinin ardından İzmir’e giderek, incelemelerde bulundu. CHP olarak felaketin ardından zaman kaybetmeden İzmir halkının yaralarını sarmak için tüm gücüyle İzmir’e koştuklarını ifade eden Arık, “Dualarımız bir daha böyle bir felaketin yaşanması için… Hiçbir tedbir almadan, yaşanan her olayı takdiri İlahi diyerek açıklamaya çalışmak sorumluluktan kaçmaktır” dedi.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ifade eden Arık, bu gerçekten hareketle bir an önce deprem ve afet güvenliği yasasının çıkması gerektiğini belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bir ülkenin gelişmiş olup olmadığını anlamak için o ülke yurttaşlarının nasıl öldüğüne bakılır. Bakın ülkemizde yaşanan depremlerden çok daha şiddetlilerinin yaşandığı farklı ülkelerde insanların burnu bile kanamıyor ama bizde onlarca insanımız hayatını kaybediyor. Bugünden tezi yok ülkeyi yönetenlerin yandaş politikalarını terk edip, vatandaşların beklentilerini karşılamak için harekete geçmesi gerekiyor. İktidar bir an önce deprem ve afet güvenliği yasasını meclise getirmeli ve gerekli önlemler acilen alınmalıdır.” Kurumsal Haber