Argıncık Tesisleri 18 Ağustos 'ta hazır...

Amatör futbol kulüplerinin merakla beklediği Argıncık Tesisleri'ndeki çalışmalar yüzde 98 oranında tamamlandı. Argıncık Spor Tesisleri Sorumlusu Eren Çalapverdi, Kayseri Anadolu Haber'e tesislerin durumu hakkında bilgiler verdi. Tesis, 18 Ağustos 'ta tam manasıyla hazır hale gelecek.

Argıncık Tesisleri 18 Ağustos  'ta hazır...

Amatör futbol kulüplerinin merakla beklediği Argıncık Tesisleri’ndeki çalışmalar yüzde 98 oranında tamamlandı. 

Çalışmalar 2 aydır sürüyor

Amatör futbolun en önemli yükünü çeken Argıncık Spor Tesisleri’nin sorumlusu Eren Çalapverdi, tesislerin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Çalapverdi, 2 aydır tesisleri hazır hale getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek,” Yaklaşık 2 aydır zemin yenileme çalışmalarımız var. Çalışmaların sonuna geldik. Bugün itibariyle çalışmalarımız yüzde 98 oranında tamamlandı. Sadece ufak tefek detaylar kaldı. Yeni sezona yetiştirebilmek adına gece gündüz tabiri caizse burada arkadaşlarla beraber çalıştık. Hazır hale getirdik tesisi…” dedi.

18 Ağustos 'a hazır...

Çalapverdi 18 ağustostan sonra maçlara ve etkinliklere başlanacağına dikkat çekerek,” 2 tane nizami futbol sahasının zeminlerini değiştirdik. Isınma alanları ve koşu parkuru yapıldı. 450 metre uzunluğunda koşu parkurumuz yapıldı. Kulüp binalarının arkalarında yeni yüzme havuzumuz yapıldı. Yine 32 kameradan oluşan, yani tesisin her tarafını görebilecek şekilde kamera sistemleri döşendi. Tesisimiz yeni sezona hazır şu anda. En geç 18 ağustos tarihi itibariyle biz burayı teslim alıyoruz. Teslim aldıktan sonra da Süper Amatör ve Birinci Amatör Küme futbol sezonuna takımlara burada antrenman verecek şekilde planlamamızı, programımızı ona göre yapacağız. 18 ağustosa kadar herhangi bir aktivite yapılmayacak burada. 18’inden sonra antrenman ve maç için tamamen hazır hale gelecek.” ifade etti.

Antrenman için dilekçe toplanacak

Antrenman yapacak takımların, kura yöntemiyle gün ve saatlerinin belirleneceğini açıklayan Çalapverdi,” Antrenman kura çekimleri yapılacak. Biliyorsunuz her sene yapılıyor bu. Bu dilekçe taleplerinde sıkışılmaması adına burada kulüpleri düşündük. Dilekçe alma, onaylanma işlemleri uzun sürdüğü için, şu anda kulüplerden sadece yeni sezon antrenman dilekçelerini alıyorum. Bunlar için yoğun talep var. Getiren kulüpler var. Mevcut halde de getirecek olan kulüpler de var zaten. Bunun bir 10 günlük süresi var. 10 günlük süre zarfında amatör kulüplerimiz, Argıncık Spor Tesisleri’ne gelip, benimle görüşerek antrenman talep dilekçelerini verecekler. Daha sonra da kura çekimi olduktan sonra takımlara hızlı bir şekilde başlamaları için antrenman gün ve saatlerini tahsis etmeye başlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Haftada 2 gün antrenman

Antrenman gün ve saatlerinin hakkında da bilgiler veren Eren Çalapverdi,” Önceki senelerde ikişer antrenman olacak şekilde, Argıncık ve Erkilet olarak vermiştik zaten. Muhtemelen yine benzer olacaktır. Çünkü sadece Birinci Amatör ve Süper Amatör Küme’den ibaret değil, genç takımlar da istiyor. Genç takımlardan ligi başlayacak olanlara da antrenman tahsis ediyoruz. Şu an 2-2 olarak görünüyor ama talep yoğunluğuna göre, yani müsait olduğu zaman, gerektiğinde zaten biz hiçbir takımı geri çevirmiyoruz. Bütün takımlara antrenman için tahsis ediyoruz. Takımlar için şuan 2’yi verecek şekilde programlama yapıyoruz.”  dedi.

Haber-Görüntü: Muhammed Kösedağ