Araç satarken dikkat! 1 Kasım'dan itibaren…

Son zamanlarda yaşanan fahiş oranda artışlar sonucu bakanlık tarafından yeni düzenlemeler yapılmıştı. Sektör temsilcileri araç satarken dikkat edilmesi gerektiğini vurgularken Ticaret Bakanı Ömer Bolat da 1 Kasım'dan itibaren yeni döneme girileceğine işaret etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Araç satarken dikkat! 1 Kasım'dan itibaren…

Son zamanlarda yaşanan fahiş oranda artışlar sonucu bakanlık tarafından yeni düzenlemeler yapılmıştı. Sektör temsilcileri araç satarken dikkat edilmesi gerektiğini vurgularken Ticaret Bakanı Ömer Bolat da 1 Kasım’dan itibaren yeni döneme girileceğine işaret etti.
Bakan Bolat ilan sitelerinde araç için istenen fahiş fiyat şikayetlerin arttığını dile getirirken, 1 Kasım tarihi itibariyle ilan sitelerinde fahiş fiyatlara müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Araç satarken dikkat! 1 Kasım'dan itibaren…

Yeni yönetmelik 1 Kasım’da başlayacak!

Fiyatları şişirme çabası içinde olanlara karşı yönetmelik değişikliği yapıldığını ve 2 ay süre verildiğini kaydeden Bolat, ‘İlanlarda birinci elden daha yüksek ikinci el satış fiyatı yazamayacaklarını getirdik. Son olarak da 31 Ağustos’ta emlak piyasası ve oto piyasasında sahte ilanlar yoluyla fiyatları şişirme çalışması içinde olan uygulamalara karşı ilan sitelerini sorumlu tutan yönetmelik değişikliği yaptık. İki ay süre verdik 1 Kasım’da uygulanmaya başlayacak. Burada amacımız piyasanın denetlenmesi, adil, istikrarlı bir şekilde satışların alışların düzene gelmesi’ dedi.

Yüzde 15’e varan düşüşler var!

İkinci el fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşler yaşandığını belirten Bakan Bolat, ‘Bir de baktık ki stoklar ortaya çıktı. 3 ay 6 ay sonrasına araç gelebilir denilirken şimdi 3 saat. 24 saat sonrasına araç teslim ediliyor. Bunlar güzel gelişmeler. Fiyatlarda köpük kalktı. İkinci elde fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşler var. Bu devam edecek, birinci el sıfır araçlarda da yüzde 10-20’ler arasında kampanyalarla indirimler yapılıyor, rekabet başladı. Otomotiv piyasası kampanyalar anlamında önemli bir dönem. Piyasanın normale dönmesi alıcılar için de satıcılar için de artık anormal uygulamaların ortadan kalkmasını başarmak önemliydi. Biz bunu başardık. Amacımız piyasaların regüle olması, düzenli işlemesi’ ifadelerini kullandı.