Araç Sahiplerine Bir Nefeslik Mola!

Son zamanlarda araç sahiplerini zorlayan yüksek akaryakıt fiyatlarına bir nefeslik mola! Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarında beklenen indirimle birlikte, araç sahipleri için sevindirici bir haber geldi. Peki indirimin tutarı ne kadar? Güncel akaryakıt fiyatları nasıl? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Araç Sahiplerine Bir Nefeslik Mola!

Son zamanlarda araç sahiplerini zorlayan yüksek akaryakıt fiyatlarına bir nefeslik mola! Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarında beklenen indirimle birlikte, araç sahipleri için sevindirici bir haber geldi.

Benzin ve motorin fiyatlarındaki değişiklikler, genellikle Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ile dolar kurundaki dalgalanmaları baz alarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları, belirledikleri fiyatları pompalara yansıtıyorlar. Ancak, rekabetin ve serbest piyasanın etkisiyle, şirketler ve kentler arasında küçük farklılıklar olabiliyor.

Araç Sahiplerine Bir Nefeslik Mola!

Brent petrol fiyatlarının sürekli dalgalanmasıyla birlikte, benzin ve motorin fiyatları da sürekli değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 21 kuruşluk indirim bekleniyor. İstanbul'da motorinin litresini 43 liraya, Ankara'da ise 43 lira 79 kuruşa çekecek. Araç sahipleri, bu tür indirimlerin ve zamların araçlarındaki yakıt maliyetini nasıl etkilediğini yakından takip ediyorlar.

Güncel Akaryakıt Fiyatları;

Benzin; 42,40 TL

Motorin; 45,49 TL

LPG; 20,67 TL