Araç sahipleri dikkat - Bunu yapmazsanız cezası var!

Araç sahipleri kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, zorunlu kış lastiğini hangi tarihlerde takacağı en çok araştırılan konulardan biri oldu. Uygulamaya uymayan araç sahiplerine para cezası kesiliyor. Peki kış lastiği ne zaman takılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Araç sahipleri dikkat - Bunu yapmazsanız cezası var!

Kış lastiği uygulaması her yıl zorunlu hale getiriliyor ve bu uygulamaya uymayanlara para cezası kesiliyor. Araç sahipleri dikkat bu haber sizin için!

Kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağı ve hangi araçlar için zorunlu olduğu, ticari araç, özel araç ve yolcu araç sahipleri tarafından kış aylarının yaklaşması ile birlikte sorgulanmaya başlandı. 

Islak ve kaygan zeminlerde aracın kayma riskini minimum seviyeye indiren kış lastiği, yolu kavrama direncini artırır. Islak ve kaygan zeminde fren mesafesini kısaltır. Buz, kar ve yağmurlu yollardda güvenlik seviyesini artıran kış lasitiği her yıl zorunlu olarak takılıyor. Yapı malzemelerinin mevsim koşulllarına uygun üretilmesi sebebiyle yaz lastiğini kışın, kış lastiğini de yazın kullanmak uzmanlar tarafından önerilmiyor. Yaz lastikleri geç ısınan, kış lastikleri ise erken ısınarak yol tutuşunu artıran formlarda üretiliyor. Yine uzmanlar 4 mevsim lastiklerinin ılıman iklimlerde yaşayanlar için kullanılabileceğini fakat karlı ve buzlu havalarda kullanmanın sakıncalı olacağı bilgisini veriyor. Peki lastikler ne zaman değişecek?

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar her yıl 1 Aralık'ta kış lastiğini takmak zorundalar. 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihine kadar kullanılıyor. Kış lastiği hususi araçlar için zorunlu değil fakat can ve mal güvenliği için takılması öneriliyor.